23948sdkhjf

LM Glasfiber øger omsætningen

Koncernregnskabsmeddelelsen for 2008 viser en omsætningsvækst på 53 % til 885 mio. euro og at koncernen realiserer et driftsoverskud på 91 mio. euro.
I et marked i vækst har LM Glasfiber præsteret både at hæve sin omsætning med 53% og bevare markedsandelen.

Væksten udmøntede sig i en betydelig stigning i periodens driftsoverskud til 91 mio. euro.

Kapaciteten blev øget på de vigtigste markeder med to nye fabrikker og nye produktionslinjer på eksisterende fabrikker.

Den vigtigste faktor bag den lønsomme vækst var dog en betydelig forbedring i kvaliteten og produktiviteten som følge af en fokuseret, globalt koordineret fælles indsats, lyder det i regnskabsmeddelelsen.

Omsætningen i 2008 udgjorde 885 mio. euro i forhold til 579 mio. euro i 2007. Alle LM Glasfibers regioner har bidraget til salgsfremgangen, men navnlig på markederne i Nordamerika og Kina var vækstraten høj.

Effekten af den globale finanskrise blev også synlig i vindindustrien i 4. kvartal 2008 i form af forsinkelser i udbygningen af vindmølleparker i takt med, at det blev vanskeligere at sikre finansiering af projekterne.

- Vi er tilfredse med resultatet for 2008. 2009 bliver et udfordrende år, og vi forventer ikke at se den samme vækstrate på verdensplan som i de tidligere år. Den finansielle uro vanskeliggør fortsat den kortsigtede finansiering og forårsager forsinkelser i planlagte projekter i visse regioner, udtaler Roland Sundén, administrerende direktør for LM Glasfiber i regnskabsmeddelelsen.

Kilde: LM Glasfiber

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125