23948sdkhjf

Banebrydende samarbejde skal øge omsætning med millioner

Ole Almeborg A/S, KH Maskinværksted, Borntek Industri A/S, Maskinfabrikken TRIO Nexø A/S og Brdr. Anker Hasle ApS indgår i et tæt samarbejde om at opdyrke nye markeder og øge salget uden for Bornholm. Samarbejdet skal i løbet af tre år øge virksomhedernes samlede omsætning med 45 millioner kr.
Samarbejdet udspringer af maskin- og teknikklyngen under Bornholms Vækstforum. Business Center Bornholm har assisteret virksomhederne i forbindelse med idé grundlag og aftalens tilbliven. Fredag underskrev direktørerne fra fem af klyngens medlemsvirksomheder den aftale, der skal skabe øget vækst og nye arbejdspladser.

I dag omsætter de omtalte fem virksomheder til sammen for ca. 115 millioner kr. om året og beskæftiger ca. 85 medarbejdere, men i løbet af tre år venter samarbejdet at øge virksomhedernes samlede omsætning med 45 millioner kr.

Fælles markedsføring og fælles eksportsælger
Virksomhedernes strategi er at arbejde sammen om markedsføring og at ansætte en fælles eksportsælger. Eksportsælgeren skal skabe nye kontakter til potentielle kunder inden for især bygge- og anlægssektoren, maskin- og teknikindustrien samt førevare- og medicinalindustrien. Eksportsælgeren forventes at være ansat i august. Stillingen er finansieret af de deltagende virksomheder og Kompetence Forum Bornholm.

Samarbejdet er kommet i stand med rådgivning og assistance fra Business Center Bornholm. Fremadrettet organiseres samarbejdet i en styregruppe med Michael Almeborg som formand.

Erhvervschef Lene Grønning udtaler:

- Det er projekter som dette, der skal være med til at skabe vækst i erhvervslivet på Bornholm. Vi skal ikke kun vente på nye virksomheder på Bornholm, men skal også udnytte gode og solide igangværende virksomheder, der sammen kan vokse til noget meget større på Bornholm.

Kilde: Business Center Bornholm

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078