23948sdkhjf

RM Staal ruster sig til tiden efter finanskrisen

Den nordjyske underleverandør har brugt den økonomiske afmatning til at udvide maskinparken med en ny vandskærer.
- Det kan ikke hjælpe noget, at man ikke ser fremad. Man skal sørge for at være up-to-date, ellers taber man løbet, når konjunkturerne igen vender, forklarer administrerende direktør for RM Staal, Bent Jensen

Netop derfor har han investeret i en ny vandskærer, som er blevet installeret hos Sæby-virksomheden for ca. 14 dage siden.

- Den kan skære op til 100 mm materiale i alt fra skumgummi til glas. Trykket er på 3.500 bar, skærebordet på 2x4 meter, og så er den udstyret med to skærehoveder, supplerer han.

Dermed er RM Staals kapacitet inden for vandskæring blevet fordoblet, og selv om den endnu ikke er fuldt belagt, er Bent Jensen ikke i tvivl om, at der vil blive god efterspørgsel efter teknologien i fremtiden.

- Vi har en klar forventning om, at markedet for vandskæring vil stige. Vi har selv kørt med vandskæring i de sidste syv år og er blandt de eneste underleverandører i Nordjylland, der kan tilbyde det, så vi er efterhånden ved at mestre teknologien. Kold bearbejdning giver nogle fordele sammenlignet med andre skæremetoder. Det betyder fx, at materialerne ikke deformerer så let som ved varmskæring, forklarer Bent Jensen, og skynder sig supplerende at sige, at RM Staal også kan tilbyde plasma- og flammeskæring.

Stor ordre på vej
Men også på andre områder er Bent Jensen begyndt at tænke ud i fremtiden. Det betyder blandt andet, at nye kunder og produkter er på vej ind hos den nordjyske underleverandør.

- Der er jo ikke tale om en produktionskrise, men om en finanskrise. Konjunkturerne har jo altid kørt i cirkler, og det betyder, at det på et eller andet tidspunkt begynder at gå op igen. Vi bruger afmatningen til at ruste os og kigge på alternativer og muligheder for at forny os. Blandt andet forventer vi snart at kunne gå i gang med en stor udviklingsopgave og et nyt produkt inden for miljøsektoren. De sidste brikker er ved at falde på plads til det projekt, og der bliver tale om et produkt, der skal afsættes i hele verden, afslører Bent Jensen, og tilføjer:

- Vi ser et stort potentiale i miljøsektoren, og når aftalen om det nye produkt falder på plads, kommer det helt sikkert til at betyde nye investeringer i fabrikken.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095