23948sdkhjf

Acceptabelt resultat fra midtjysk slamsugerproducent

J. Hvidtved Larsen levede ikke op til egne forventninger i seneste regnskabsår, hvor finanskrisen betød nedgang i ordrerne.
I 2008 nåede J. Hvidtved Larsen et bruttoresultat på 74,6 mio. kr., hvilket er 4,9 mio. kr. dårligere end regnskabsåret 2006/2007, der dog af regnskabstekniske grunde strakte sig over 15 måneder. Resultat før skat endte på 11,2 mio. kr. mod 12,5 mio. kr. i 2006/2007.

- Der er i fjerde kvartal sket en opbremsning i ordreindgangen, forårsaget af igangværende kreditkrise, hvilket har vanskeliggjort vores kunders finansiering af nye slamsugere. Resultatet er under det budgetterede, men set i lyset af årets mange investeringer i fremtiden og afmatningen i markedet sidst på året er resultatet acceptabelt, skriver J. Hvidtved Larsen i sit årsregnskab.

Investeringerne indebærer blandt andet udvidelse af produktionsarealet, øget kapacitet samt tilgang af nye ansatte. Derudover har J. Hvidtved Larsen i regnskabsåret opkøbt det svenske selskab 4VAC AB og derigennem udvidet produktprogrammet med tørsugere.

I 2009 forventer Silkeborg-virksomheden dog yderligere tilbagegang på grund af den økonomiske krise, der har ramt alle markeder og dermed reduceret ordreindgangen. Allerede nu er man i gang med at tilpasse produktionskapaciteten og reducere omkostningerne. I alt regner J. Hvidtved Larsens ledelse med et resultat efter skat på 0-5 mio. kr. i 2009.

Kilde: J. Hvidtved Larsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094