23948sdkhjf

Boeing-aftale skal give bedre underleverandør-kvalitet hos Vestas

Verdens største vindmølleproducent vil bruge samarbejdet med Boeing til at stille større krav og give øget inspiration til koncernens underleverandører.
Fejlraten på Vestas’ vindmøller er stadig alt for høj, og det skyldes til dels, at der er for mange kiks blandt underleverancerne. Da Vestas i sidste måned annoncerede et nyt samarbejde med Boeing , var et af formålene netop, at produktkvaliteten skulle hæves, og at underleverandørerne skal påvirkes. Det skriver Børsen.

- Jeg vil ikke sige, at det er et pres, men det er en inspirationskilde. Hvis vi vil denne industri, så skal vi alle løftes op på et andet niveau. Al forandring starter med selverkendelse. Vi har i dag en amerikansk underleverandør, der i Colorado både leverer til os og til Boeing. Når de mødes med kravet om, at de skal levere, så de overholder kravene i Six Sigma, så siger de ”ja, selvfølgelig. Kan man andet?”. Andre af vores underleverandører kan end ikke stave til det. Det karakteriserer en ung industri som vindindustrien, at man skal flytte sig, forklarer Vestas’ topchef Ditlev Engel til Børsen.

I samme ombæring skal samarbejdet med Boeing dog også inspirere Vestas til at udvikle sig på materiale-siden. Målet er at kunne producere lettere og mere effektive vindmøller, og her kan Boeings erfaringer med robuste materialer være med til at udvikle Vestas’ produktion.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156