23948sdkhjf

Fynsk stål til århusiansk letbane

Ib Andresen Industri skal producere trinbrætter til Danmarks første letbane i Århus.

Når passagerne skal stige på letbanetogene i Århus, vil stålleverandøren Ib Andresen Industri have haft en finger med i spillet. Trinbrætterne vil nemlig være produceret i Langeskov, hvor Ib Andresen Industri har sit hovedsæde. Det skriver Ib Andresen Industri i en pressemeddelelse.

Om ordren fortæller Søren Eriksen, sales manager hos Ib Andresen Industri:

- Vi er specialister i bearbejdning af stål, hvorfor projektet med Aarsleff Rail A/S ligger lige til højrebenet. Vi kender Aarsleff-koncernen indgående gennem vores samarbejde i forbindelse med elektrificeringen af det danske jernbanenet. At de igen vælger os som leverandør, betragter vi som en stor anerkendelse af vores arbejde.

44 stationer skal have trinbrætter
Da stationerne på letbanestrækningen ikke er bygget efter én og samme tegning, vil trinbrætterne skulle tilpasses de enkelte stationer. Det fleksible produktionssetup hos Ib Andresen Industri er derfor et vigtigt element i den skræddersyede løsning til Aarsleff Rail, som også inkluderer logistik, montage samt styring af andre underleverandører, så leverancerne bliver leveret som aftalt.

Om løsningen som helhed udtaler Søren Eriksen:

- Vores berettigelse i markedet er vores evne til – for kunden – at gøre komplekse opgaver simple. De skal kunne fokusere på deres kerneopgave, så klarer vi resten fra bestilling af materiale til levering on time.

Til opgaven skal Ib Andresen Industri bearbejde cirka 250 tons stål, som vil blive leveret henover foråret, når Aarsleff Rail skal montere trinbrætterne on location på de i alt 44 stationer.

Letbanen vil, når den er færdig, være 110 km lang.

/he/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142