23948sdkhjf

Insourcing koster omsætning hos danske underleverandører

Især mindre produktionsvirksomheder i det vestlige Danmark er begyndt at insource, og det koster ordrer hos underleverandørerne. DI vil nu undersøge udviklingen nærmere.
Ifølge Børsen vånder mange underleverandører sig i øjeblikket, fordi deres kunder er begyndt at trække opgaver hjem igen. Hos DI oplyser man, at der lige nu er to hovedtendenser - nemlig at de store virksomheder ikke mærker nogen ændring, mens de mindre produktionsvirksomheder i Vestdanmark er begyndt at tale om en vis insourcing:

- Det er især de mindre produktionsvirksomheder i det jyske, der begynder at tale om en vis insourcing. Vi ved, at det ikke har været direkte relateret til den aktuelle krise - også selv om vi ikke har undersøgt det nærmere. Men nu er vores nysgerrighed da pirret, og jeg vil benytte lejligheden til at afdække det her, siger Jens Kristian Jørgensen, produktivitetschef hos DI.

Konkret vil han nu tage kontakt til de mange netværksfolk i DI og herfra indsamle erfaringer fra hele landet. Umiddelbart mener Jens Kristian Jørgensen, at de mindre virksomheder simpelthen er ved at få for store omkostninger ved at outsource:

- De reelle omkostninger i forbindelse med en outsourcing kan jo godt gøre, at det billede pludselig ser anderledes ud. Taler man fx om mindre voluminer og seriestørrelser, vil det ofte være urentabelt at outsource, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078