23948sdkhjf

Positivt på overfladen

Udstillerne var godt tilfredse med forløbet af fagmessen Overfladedage, der løb af stabelen i sidste uge. Finanskrisen var dog ikke helt glemt.
Knap 700 besøgende lagde vejen forbi Odense Congress Center onsdag og torsdag i sidste uge. Her viste ca. 40 virksomheder deres kunnen inden for overfladebehandling.

Og lad det være sagt med det samme; det var det faglige, der var i centrum og dermed ikke finanskrisen, som ellers har været et af de dominerende emner inden for metalindustrien i de seneste måneder. Faktisk udtrykte flere af de udstillere, Metal Supply talte med, at der var god optimisme at spore blandt de besøgende.

- Jeg synes, folk har været positive og optimistiske i forhold til fremtiden og opsvinget, konstaterede Jesper Thysgaard fra Teknos, der også selv havde valgt den optimistiske tone i forhold til messen.

- Vi er godt tilfredse. Det har været en meget koncentreret messe, og det har været godt for os. Det er de rigtige henvendelser, vi får, og modsat de større og bredere messer, så er der ikke så meget ”small talk” her, men mange konkrete henvendelser.

Han kunne dog ikke helt undsige sig finanskrisens indvirkning på de besøgende, men både for Teknos og for mange af de andre udstillere var det på godt og ondt, idet mange netop var på messen for at tilbyde kunderne redskaber til produktionsoptimering.

- Der er kommet mere fokus på besparelser efter finanskrisen er brudt ud. Før lå virksomhedernes fokus på at få produceret så meget som muligt, hvor det nu er flyttet til at minimere driftsomkostninger, sagde Jesper Thysgaard.

Det indtryk skinnede også igennem hos ventilationsproducenten Prima-Vent, der af samme grund mærkede stor interesse for specielt to af de medbragte produkter:

- Dels vores maskiner til koagulering, som virksomhederne kan bruge til rengøring af malerudstyr. Alternativet er, at virksomhederne skal bortskaffe spildevandet hos Kommunekemi, så der er mange penge at spare. Derudover har vi også mærket stor interesse for vores varmegenvindingssystemer, hvor man kan recirkulere op til 85 % af varmen, forklarede Erik Junge fra Prima-Vent, der generelt var meget tilfreds med messens forløb:

- Det er jo ikke nogen stor messe, men til gengæld er den meget specialiseret, og for os passer det perfekt med størrelsen.

Også Kim Koertsen på DanRobs stand var godt tilfreds med messens forløb. Her var det blandt andet en række robotter fra ABB, der tiltrak de besøgendes opmærksomhed.

- Messen har været pænt besøgt. Der er tale om en meget kompakt messe, og derfor er det positivt med den pæne tilslutning. Generelt har messen været god for os. Vi er nye inden for overfladebehandling, og det betyder, at vi har fået mange kontakter, der skal følges op på. Så vi er tilfredse med udbyttet, fortalte Kim Koertsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109