23948sdkhjf

Logstor-direktør optimist trods faldende overskud

Den nordjyske rørproducent blev ramt af stigende råvarepriser, usikre valutakurser og nedgang i investeringerne i olie- og gas industrien i 2008.
Ifølge Børsen hentede Lynx Holding, der er Logstors moderselskab, i 2008 en omsætning på 2,361 mia. kr., og dermed var der tale om en mindre fremgang fra 2,287 mia. kr. året før. På bundlinjen blev man til gengæld ramt af den økonomiske afmatning, og resultatet af den primære drift endte på 119 mio. kr. mod 258 mio. kr. året før. I 2007 var resultatet dog positivt påvirket af en engangsindtægt på 104 mio. kr. På trods af det faldende overskud er administrerende direktør Peter Tolstrup fortrøstningsfuld.

- Vi reagerede konsekvent allerede i oktober sidste år, hvor vi lukkede en fabrik i Polen og måtte sige farvel til godt 100 medarbejdere. Derfor står vi i dag godt trimmet til at komme gennem finanskrisen, udtaler han til Børsen.

Han forklarer, at tilbagegangen blandt andet skyldes stigende råvarepriser, usikre valutakurser samt tilbagegang inden for koncernens salg til olie- og gasindustrien. Allerede nu ser han dog en bedring inden for olie og gas, og samtidig ser fremtiden lys ud inden for koncernens andet ben; rør til fjernvarme og fjernkøling. Her er projekterne nemlig som hovedregel finansieret af det offentlige eller af store energiselskaber, og disse er ikke påvirket af finanskrisen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093