23948sdkhjf

Grundfos får rekordoverskud

Den privatejede pumpekoncern Grundfos havde sidste år et rekordoverskud på over en milliard kroner før skat, oplyste koncernchef Jens Jørgen Madsen mandag på et pressemøde i Bjerringbro, hvor hovedsædet ligger.
Rekordoverskuddet i Grundfos på en milliard kroner skal sammenlignes med et overskud på 726 millioner kroner før skat i 2002.
Det endelige regnskab for 2003 præsenteres den 18. marts, men tallene viser allerede nu, at indtjeningen før skat bliver på over 9 procent af omsætningen, oplyste Jens Jørgen Madsen.

Med regnskabet for 2003 præsenterer han sit første hele årsregnskab efter sin tiltræden i januar 2003. Hans mål er et overskud på 10 procent i 2005.

Pumpe-produkter fra det nye Grundfos-selskab Hilge.Pumpekoncernen Grundfos har desuden 1. januar overtaget 94 procent af aktiebeholdningen i den tyske pumpekoncernen Hilge med hovedkvarter i Bodenheim nær Mainz og 200 ansatte. De resterende 6 procent af aktierne ejes af familien bag den tyske koncern.

Hilge er specialist inden for pumper, der skal opfylde de særligt høje kvalitetskrav i bryggerier, mejerier, fødevarebranchen og den farmaceutiske industri.

Grundfos's koncerndirektør Søren Ø. Sørensen ser Hilges pumper som et værdifuldt supplement til koncernens eget produktprogram.

- Når vi nu kan føje dem til vores omfattende program af industripumper og digitale doseringspumper, kan vi tilbyde endnu mere attraktive totalløsninger til alle de brancher, der stiller særligt høje krav til hygiejnen, siger Søren Ø. Sørensen.

Sidste år nåede Hilges omsætning ca. 30 millioner euro og forventningen er, at Hilges omsætning efter Grundfos' overtagelse vil blive fordoblet i løbet af ganske få år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078