23948sdkhjf

Boeing klar med danske ordrer allerede i efteråret

Hvis de danske politikere vælger Boeings Super Hornet som kampfly til det danske forsvar, er den amerikanske flyproducent klar til at reagere hurtigt for at hjælpe den danske industri.
Danske virksomheder kan se frem til hurtige ordrer, hvis Folketinget allerede til sommer vælger at pege på Boings Super Hornet som afløseren for forsvarets F16-fly. Ifølge flyproducentens vicepræsident Thomas A. Bell vil Boeing nemlig kunne reagere hurtigt og derigennem være med til at afhjælpe den økonomiske afmatning i den danske industri. Det skriver Ritzau ifølge EPN.

- Vi tilbyder at foretage indkøb hos dansk industri for samme beløb, som Danmark vil bruge på at købe flyene. Og det kan I så bruge som en økonomisk vækstpakke. Lige så snart beslutningen er truffet, er vi interesserede i at komme i gang, også før vi begynder at få pengene for flyene, udtaler Thomas A. Bell til Ritzau.

Han er fortrøstningsfuld med hensyn til det danske valg af kampfly og mener, at Boeing står med gode kort på hånden. Udover at Boeing har forpligtet sig til genkøb svarende til 100 % af flyenes indkøbspris, så mener Bell generelt, at Super Hornet har en lav pris, og at det samtidig er velegnet til udstationering i andre lande samt til at udføre hjemlige patruljeopgaver – to af de fremmeste opgaver for det danske luftvåben.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094