23948sdkhjf

Underskud hos Danfoss i 2008

Af regnskabstekniske grunde endte Nordborg-koncernen med røde tal på bundlinjen i 2008 – samme forventning har man til 2009.
Samlet set kom Danfoss ud af 2008 med en omsætning på 27,1 mia. kr., hvilket svarer til en vækst på 22 %. Korrigeret for tilkøb, frasalg og valutaomregning er der tale om en vækst på 2 % mod 12 % året før.

Resultat før andre driftsindtægter og driftsudgifter blev på 687 mio. kr. mod 1,634 mia. kr. året før. Som følge af den økonomiske krise viste resultat før andre driftsindtægter og driftsudgifter i fjerde kvartal et underskud på 337 mio. kr. mod et overskud på 361 mio. kr. i 2007. Resultat før andre driftsindtægter og driftsudgifter for Danfoss (eksklusive Sauer-Danfoss) er på 1,146 mia. kr. mod 1,634 mia. kr. i 2007.

Resultat før skat blev et underskud på 125 mio. kr., mens årets resultat viste et underskud på 157 mio. kr. Årets resultat for Danfoss (eksklusive Sauer-Danfoss) er på 342 mio. kr.

- 2008 blev et dårligt år for Danfoss-koncernen. Den globale krise ramte os for alvor i fjerde kvartal, og vi blev ramt med en styrke, der var overraskende voldsom. Indtjeningen har været ekstra hårdt ramt af den negative udvikling i Sauer-Danfoss’ resultat i andet halvår. Derudover har regnskabstekniske reguleringer i forbindelse med vores overtagelse af aktiemajoriteten i Sauer-Danfoss bidraget til at nedbringe det formelle resultat. Vi må derfor konstatere, at 2008 endte med et underskud både før og efter skat. Samlet set må resultatet anses som ikke tilfredsstillende. Det er dog positivt, at vi ikke har indikationer på, at Danfoss har tabt markedsandele, og at vores tre divisioner trods historisk ringe markedsbetingelser har formået at præstere et resultat af den primære drift på over en mia. danske kroner, siger Niels B. Christiansen, administrerende direktør og CEO hos Danfoss, og fortsætter:

- Vi ser ingen tegn på, at 2009 vil bringe forbedringer, hvilket har betydet, at vi har måttet foretage en række indgreb for at nedbringe vores omkostninger. Det har blandt andet medført, at vi beklageligvis har måttet nedlægge et større antal arbejdspladser i såvel Danmark som i vores globale organisation. Disse og andre tiltag vil først få fuld effekt i 2010, hvorfor vi også må påregne, at 2009 vil give Danfoss et underskud. Dette skyldes naturligvis også, at vi på linie med 2008 vil skulle foretage betydelige regnskabstekniske reguleringer efter købet af aktiemajoriteten i Sauer-Danfoss.

Kilde: Danfoss - http://www.danfoss.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109