23948sdkhjf

Nye EU-regler betyder vækst hos Grundfos

EU-Kommisionen har vedtaget nye energiregler for cirkulationspumper. Grundfos er blandt de virksomheder, der kommer til at profitere af de nye regler.
Fra 2013 bliver kravet til energiforbruget i cirkulationspumper strammet, så de skal leve op til den nuværende A-værdi, og i 2015 bliver grænseværdien sænket med yderligere 30 %. De nye regler er vand på Grundfos’ mølle, for Bjerringbro-virksomheden er ledende på markedet for energieffektive cirkulationspumper. Det skriver Berlingske Business.

- Vi kan meget hurtigt skrue op for masseproduktionen af pumper med A-mærket, og dermed leve op til den øgede efterspørgsel. Det er for tidligt at sige, hvor meget det her præcist vil betyde for vores omsætning. Men det har potentiale til at seks- eller syvdoble produktionen af A-mærkede pumper. Dermed er de nye regler et afgørende gennembrud for Grundfos’ planer og visioner, udtaler Grundfos’ kommunikationschef, Kim Nøhr Skibsted, til Berlingske Business.

Indtil nu har energibesparende cirkulationspumper ikke været det store hit på det europæiske marked med en markedsandel på beskedne 7 %. Med de nye regler ventes specielt kinesiske producenter af billige pumper dog at blive presset ud af markedet til gavn for blandt andet Grundfos.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.133