23948sdkhjf

Produktnyhed: Lækagesøgning i trykluftsystemer

Trykluft er energi og en dyr ressource. Virkningsgraden på trykluft er på ca. 5 %. De øvrige 95 % er spildvarme. Selv en lille nedsættelse af trykluftforbruget kan derfor blive til en stor besparelse på elregningen.
Typisk forsvinder 20-40 % af den producerede luft ud af lækager. Lækager optræder primært via huller i rørsystemet, utætheder i pakninger, ventiler og samlinger samt ved tilslutninger af maskiner. En tommelfingerregel siger, at lækagetabet typisk ligger på 20-40 %, hvis virksomheden ikke tidligere har arbejdet på at fjerne lækager i systemet.

Lækager koster penge hvert eneste minut, kompressoren kører. Lækagesøgning og reparation er ifølge ”Compressed Air systems in the EU - Save Program” det suverænt mest lønsomme tiltag, man kan gøre for at reducere virksomhedens energiforbrug. Omkostningerne som følge af lækagerne er som regel højere end udgifterne til lækagesøgning og reparation.

I samarbejde med HYTOR kan man nu få gennemgået virksomhedens trykluftanlæg med en ultralydsmåler og få lokaliseret eventuelle lækager. Udstyret er så fintfølende, at målingen kan foretages, selvom der er støj fra produktionen.

Lækagerne afmærkes og noteres i en samlet energirapport, som efterfølgende sendes til virksomheden. Energirapporten giver et hurtigt overblik over besparelsespotentialet og indeholder overslag over, hvad det vil koste at udbedre lækagerne, specificeret på reservedele og arbejdsløn. Som regel er tilbagebetalingstiden på under seks måneder.

Lækagemålingen kan foretages efter behov. Det er fx en god idé altid at få lavet en måling, inden virksomheden investerer i større kompressorkapacitet, fordi der mangler luft i produktionen. For at reducere risikoen for energispild, bør lækagesøgning dog foretages med jævne mellemrum.

Kilde: Hytor - http://www.hytor.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062