23948sdkhjf

Otte nye maskiner på ét år

Nordmark Maskinfabrik i Sæby har investeret stort i nye maskiner for at kunne leve op til kundernes krav.
Det kræver store maskiner, når man satser på leverancer af store emner til marine-, offshore- og vindmølleindustrien. Og med den forrygende udvikling der har været i de tre industrier, stilles der naturligt nok også store krav til underleverandørerne.

Netop derfor har der været stor trafik at maskinleverandører hos Nordmark Maskinfabrik i det seneste år. Her har man ikke blot fornyet dele af den eksisterende maskinpark – den er også blevet udvidet kraftigt.

- Til at kunne håndtere de stadig større emner, vi producerer, har vi først og fremmest indkøbt en stor cnc-drejebænk med c-akse, der både kan dreje, fræse og bore i dimensionerne ø1900x12 meter. Det specielle ved denne drejebænk er, at der kan arbejdes med indvendige dybder op til 2000 mm, da den er udstyret med en stor borestang, der kan arbejde i dimensionerne ø250x2000. Maskinen er primært indkøbt til produktion af stævnrør og vindmølleaksler, forklarer Ejnar Jacobsen, og fortsætter:

- Derudover har vi for nylig indkøbt to Top-Turn cnc-drejebænke med dimensioner på henholdsvis ø1200x2000 mm og ø1200x5000 mm. Den ene er indkøbt til erstatning for en gammel maskine, mens den anden slet og ret er en udvidelse af den eksisterende kapacitet. De to maskiner vil typisk blive brugt til produktion af mindre vindmølleaksler eller dele til propelleranlæg.

De skal supplere to maskiner, som Nordmark Maskinfabrik også har anskaffet i år. Så totalt har den nordjyske underleverandør udvidet med fire drejebænke i år, mens en enkelt er blevet sendt på pension. Men her stopper investeringerne ikke:

- Vi har også fået to Colgar boreværker, der blev installeret i efteråret. Det er italienske maskiner, og det er faktisk de første af sin slags, der er blevet installeret i Danmark. Derudover har vi en ny stor båndsav på vej, der kan save ø1000 i diameter med fuld automatik. Vi forventer, at den ankommer i løbet af de næste en-to uger, siger Ejnar Jacobsen og tilføjer, at der oven på den store mundfuld ikke er aktuelle planer om nye investeringer.

Han er dog ikke i tvivl om, at de store investeringer er nødvendige for at følge med i en industri, hvor emnerne bliver større og større, og kravet til kvaliteten går samme vej. Investeringerne har dog været en ordentlig mundfuld – især nu hvor finanskrisen raser, og heller ikke den nordjyske virksomhed er gået ram forbi.

- Vi har købt alle maskinerne inden for det sidste år, og de ekstra maskiner, vi har købt, har det været vanskeligt at få helt belagt. Generelt har vi været meget forskånet for krisen sammenlignet med andre, men inden for visse produktområder kan vi godt mærke det. Det er specielt vores leverancer til marineindustrien, der er ramt, mens det går bedre med produktionen til vindmøller og offshore, slutter Ejnar Jacobsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094