23948sdkhjf

Danmark bliver centrum for havvindmøller

Sidste uges gigantaftale mellem DONG og Siemens var blot endnu et eksempel på, at Danmark er langt fremme, når det gælder produktion og opstilling af havvindmøller.
Med DONG’s ordre har Danmark taget endnu et syvmileskridt inden for havvindmøller, og flere analytikere vurderer, at Danmark også i fremtiden vil blive stedet, hvor den avancerede offshore-teknologi vil blive udviklet og produceret. Det skriver Børsen.

- Danmark vil være et oplagt produktions- og afskibningssted for vindmøller til havvindmølleparker, for de er så store, at de ikke kan flyttes rundt på vejene, forklarer analytiker hos Sydbank, Jacob Pedersen, til Børsen.

Det danske energiselskab DONG Energy er nu verdens største inden for havvindmøller, men i de kommende år ventes det, at flere energiselskaber i fx Tyskland, Storbritannien, Holland og Sverige også vil investere store summer i havvindmøller. Og også her bliver Danmarks rolle central, i og med at vi ligger tæt på de nævnte markeder og relativt let kan afskibe møllerne. Ydermere er de to største producenter på området; Siemens og Vestas baseret i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.177