23948sdkhjf

Krisen rammer H.J. Hansen hårdt

Faldende metalpriser og dermed faldende efterspørgsel efter metalskrot resulterede i millionunderskud hos den fynske genindvindingskoncern i 2007/2008.
H.J. Hansen Genindvindingsindustri kunne ellers notere en stor fremgang i omsætningen fra 2,2 mia. kr. i 2006/2007 til 3,0 mia. kr. i 2007/2008. Alligevel blev forrige års overskud på 37,3 mio. kr. forvandlet til et underskud på 30,9 mio. kr.

I regnskabsåret melder H.J. Hansen om et højt aktivitetsniveau frem til sommerferien, men herefter blev man ramt af dramatisk faldende salgspriser på grund af finanskrisen.

- Samtidig med de kraftigt faldende priser har de fleste stål- og metalværker bremset produktionen, så den i perioder har stået næsten stille. Særligt de asiatiske markeder er ramt af opbremsningen i produktion af stål og metal, og med en relativt lang transporttid fra skrotmarkederne i Europa og USA til Asien, er der opstået en ophobning af uafhentede skrotcontainere på de centrale havne. Der har i slutningen af året været anvendt mange ressourcer på afsætning og inkassering af betaling for ophobede containere, i en proces hvor alle store aktører har kæmpet for netop deres fordringer, skriver H.J. Hansen i sit årsregnskab.

Det betyder, at H.J. Hansen har været nødt til at foretage store nedskrivninger på selskabets varebeholdninger, og i tillæg har man foretaget store hensættelser.

På købsmarkederne har de store prisfald betydet et markant lavere udbud af skrot til oparbejdning, hvilket igen har resulteret i en kraftig opbremsning i produktionen. H.J. Hansen forventer, at den lavere volumen vil vare et godt stykke ind i 2009. Derfor arbejder man nu på en tilpasning af organisationen samt andre besparelsesforanstaltninger.

- Den globale finanskrise har påvirket den globale produktion af stål- og metalrelaterede produkter væsentligt. Baseret på leverandørernes informationer og det generelle forbrugerbillede i Danmark er det ledelsens forventning, at selskabet vil opleve et markant lavere aktivitetsniveau i det kommende regnskabsår, skriver H.J. Hansen.

Man forventer således et forbedret resultat i 2008/2009, men regner dog ikke med et positivt resultat under de nuværende konjunkturer.

Kilde: H.J. Hansen Genindvindingsindustri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11