23948sdkhjf

LM Glasfiber indvier vingefabrik i Polen

LM Glasfiber indviede tirsdag sin nye fabrik i Goleniów i Polen. Fabrikken skal især producere vinger til det hastigt voksende multi-MW vindmøllesegment blandt on- og offshore vindmølleparker i Nord-, Central- og Østeuropa.
Placeringen af fabrikken i Goleniów i det nordvestlige Polen er valgt, fordi der netop her er optimale muligheder for hurtigt, fleksibelt og omkostningseffektivt at transportere vingerne til opstillingsstedet både til vands og til lands. Den gode placering i forhold til infrastrukturen i området betyder, at LM Glasfiber styrker sin konkurrencedygtighed og produktionskapacitet i forhold til leverancer til kundernes vindmølleprojekter onshore så vel som offshore i Nord-, Central- og Østeuropa.

- For at fastholde vores position som verdens førende vingeproducent, er det helt afgørende, at vi er så konkurrencedygtige som muligt, blandt andet ved at fremstille vores vinger så transportomkostningerne til vindmølleparkerne, hvor vingerne skal bruges, minimeres. Langtidsudsigterne for vindindustrien i EU er meget lovende, og fabrikken i Goleniów vil gøre os i stand til at kunne imødekomme en endnu større del af vores kunders efterspørgsel efter lange vinger, siger kommunikationsdirektør hos LM Glasfiber, Steen Broust Nielsen.

Den nye fabrik – der er LM Glasfibers 14. på verdensplan og den fjerde i Nordeuropa – har været under opførelse siden februar 2008 og er bygget til blandt andet at kunne fremstille LM Glasfibers længste vinger. Fabrikken som er under indkøring vil i den indledende fase beskæftige ca. 380 medarbejdere.

Kilde: LM Glasfiber - http://www.lmglasfiber.com

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063