23948sdkhjf

Salget af robotter stiger

Krisen får danske industrivirksomheder til at investere i øget automatisering af produktionen.
Nye tal fra Dansk Robotforening, DIRA viser, at investeringerne fortsætter ufortrødent, når det gælder industriautomatisering. I 2007 blev der installeret 489 robotter i Danmark, og på trods af økonomisk afmatning steg det tal til 507 i 2008. Det betyder, at der i alt blev investeret ca. 1 mia. kr. i komplette robotanlæg i Danmark, og at der nu i alt er installeret ca. 4.000 anlæg. Ifølge DIRA’s formand, Leif Dalum, hænger de øgede investeringer netop sammen med finanskrisen.

- Det er sådan for øjeblikket, at produktionsvirksomhederne kigger meget på, hvordan de kan få optimeret og effektiviseret produktionsprocesserne, og med robotter kan man få nogle store omkostningsbesparelser med hurtigt payback uden de helt store investeringer. Der har været meget nervøsitet og usikkerhed samt tilbageholdenhed omkring investeringer det sidste halve år. Og så viser det sig alligevel nu, hvor DIRA’s statistikker udkommer, at der er installeret flere robotter i 2008 end i 2007, der ellers var et rekordår, siger Leif Dalum.

Derfor er han også fortrøstningsfuld, når det gælder fremtiden for robotindustrien.

- De nyeste robotstatistikker gør, at jeg tør tro på, at automatiseringsbranchen vil komme godt på vej i krisen, især når virksomhederne begynder at skulle reducere omkostningerne for at styrke konkurrenceevnen. Det kan godt være, at den kommende periode får et lidt lavere aktivitetsniveau, men slet ikke som man har set det beskrevet mange steder, hvor man kan få indtryk af, at det hele går i stå. Det gør det ikke, det fortsætter nogenlunde på samme niveau i 2009, vurderer Leif Dalum.

Kilde: DIRA - http://www.dira.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095