23948sdkhjf

Bedre Migatronic-resultat end ventet

Salget af standard svejsemaskiner faldt, mens salget af automationsløsninger fortsat oplevede vækst i 2008.
I regnskabsåret 2008 nåede Migatronic-koncernen et resultat før skat på 9,2 mio. kr. mod 17,9 mio. kr. i 2007, svarende til en nedgang på 48,6 %. Koncernomsætningen blev på 421 mio. kr. mod 417 mio. kr. i 2007. Koncernomsætningen i første halvår udgjorde 217 mio. kr. og i andet halvår 204 mio. kr., dog med en stærkt faldende trend sidst på året.

- Resultatet ligger betydeligt under de forventninger, selskabet havde ved indgangen til regnskabsåret, men er bedre end de forventninger, der blev meddelt til Fondsbørsen den 23. december 2008, hvor forventningerne til året var et resultat i størrelsesordenen 4-6 mio. kr. Afvigelsen kan primært henføres til finansielle poster.

Bestyrelsen betragter resultatet som værende acceptabelt under de givne markedsforhold, men har stadig det overordnede mål at opnå en overskudsgrad på min. 5 %.

I første halvår oplevede Migatronic koncernen et højt aktivitetsniveau med stor efterspørgsel efter især standard svejsemaskiner. I andet halvår skete der en mærkbar ændring på markedet, og i takt med udviklingen af den globale, finansielle krise faldt omsætningen af standard svejsemaskiner væsentligt på alle markeder. Til trods for at tilbagegangen inden for standard svejsemaskiner delvist blev opvejet af en relativt høj omsætning inden for automatisering i andet halvår, opnåede Migatronic-koncernen ikke den forventede vækst på helåret.

Den faldende efterspørgsel gælder de fleste maskintyper, men især mærkes den faldende aktivitet blandt Migatronics industrikunder, der i alle segmenter beretter om faldende ordreindgang og dermed faldende investeringer i nyt produktionsudstyr, herunder svejsemaskiner. Selv på de to store vækstmarkeder Indien og Kina, hvor Migatronic har egne produktions- og salgsselskaber opleves en mindre efterspørgsel.

Den tilbagegang, der er registreret i markedet i andet halvår 2008, forventes at fortsætte i hele 2009, og dermed vil Migatronic-koncernen opleve en væsentlig omsætningsnedgang i 2009. Dette bevirker, at virksomheden må tilpasses de givne afsætningsmæssige forhold både i moderselskabet og salgsdatterselskaberne. Denne tilpasning er allerede igangsat i slutningen af året 2008 og vil blive fortsat i 2009.

- Resultatet i 2009 vil blive væsentligt påvirket af omkostninger til strukturtilpasninger. Der vil så vidt muligt blive fokuseret på at fastholde et højt udviklings- og afsætningsniveau for at fastholde den langsigtede strategi om at skabe vækst i virksomheden, men også for til stadighed at øge markedsandelene i et særdeles konkurrencepræget marked, skriver Migatronic i årsregnskabet.

På den baggrund forventer Migatronic en væsentlig nedgang i koncernresultatet i 2009.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093