23948sdkhjf

Danfoss varsler 2008-underskud – 850 stillinger nedlægges

Nedskæring i administration, service og salg med 750 arbejdspladser, små 100 stillinger færre i produktionen og standsning af en række projekter. Omkring 300 af stillingerne fjernes i Danmark. Koncernens konkurrenceevne skal sikres, fastslår koncerndirektionen.
Fjerde kvartal i 2008 gav en så voldsom opbremsning for flere af forretningerne i Danfoss, at det førte til et regulært driftsmæssigt underskud for kvartalet, og de første uger af 2009 giver ingen forhåbninger om, at der er forbedringer lige om hjørnet. I kombination med de regnskabstekniske nedskrivninger som følge af Danfoss’ køb af aktiemajoriteten i Sauer-Danfoss betyder det, at det endelige regnskab for 2008 formentlig vil udvise et underskud både før og efter skat, selvom der fortsat er et positivt resultat på EBIT – det der kan benævnes som resultatet af den primære drift. De endelige regnskabstal foreligger 30. marts.

- Vi må desværre konstatere, at de sidste tre måneder af 2008 gav så store omsætnings– og indtjeningsmæssige fald, at det er svært at forestille sig andet end, at vi får et underskud for 2008. Vi kan samtidig ikke få øje på tegn på, at den globale krise skulle være ved at ebbe ud, så vi nedlægger derfor nu 850 stillinger globalt med henblik på at sikre, at vi i 2009 kan præstere et fornuftigt resultat af vores drift, forklarer administrerende direktør Niels B. Christiansen, der understreger, at den igangværende nedskæringsrunde ikke omfatter Sauer-Danfoss.

De senere måneders nedskæringer i en række produktionsområder, et totalt ansættelsesstop i hele koncernen samt senest et varsel om fastfrysning af lønniveauet for ledere og funktionærer bliver derfor nu fulgt op af en besparelses- og nedskæringsrunde med fokus på en række funktioner inden for salg, service og administration.

Der nedlægges i alt 750 stillinger i administration, salg og serviceområdet. Af disse bliver mere end 200 stillinger skåret væk i de centrale stabe og serviceområder i Danmark. Samtidig er der varslet, at yderligere knap 100 stillinger i danske produktionsområder nedlægges. Nedlæggelsen af de nævnte stillinger vil ske både gennem frivillig afgang, nedlæggelse af ubesatte stillinger og afskedigelser.

- Det er vores mål, at vi med denne ganske omfattende reduktion har taget de nødvendige skridt til, at vi fremadrettet kan fokusere på at forsvare vores markedsandele og sikre en fornuftig indtjening, selvom krisen fortsætter en rum tid endnu, påpeger Niels B. Christiansen, der ikke tror, at der for alvor vil være en ændring i markedsforholdene før tidligst i løbet af 2010.

Danfoss standser blandt andet en række projekter i sine centrale stabsfunktioner, ligesom nogle aktiviteter udskydes med mindst et år.

- Vi vil gøre vores yderste for, at Danfoss også i de kommende måneder kan agere som den ansvarsbevidste og bæredygtige virksomhed, vi opfatter os selv som, men det er helt oplagt, at vi vil være væsentligt mere tilbageholdende, end man er vant til. Det er sikring af vores markedsandele, vores konkurrenceevne og vores kompetencer i form af produktion af løsninger på vores kerneområder, der kommer i første række, når de globale markeder er så svækkede, som det er tilfældet nu, fastslår Niels B. Christiansen.

Kilde: Danfoss - http://www.danfoss.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126