23948sdkhjf

DTU-professor: It skal integreres bedre i vindmøller

Hvis Danmark skal beholde sin førerposition inden for miljørigtig energi, skal vi blive bedre til at integrere it-løsninger.
- Der er et kæmpe potentiale for vedvarende energi, og vi har et godt udgangspunkt. Men vindmølleindustrien er forholdsvis lavteknologisk, og vi skal et skridt videre, siger Henrik Madsen, der er professor på DTU og chef for Center for High Performance Computing, til Computerworld.

Problemet er, ifølge Henrik Madsen, at fokus i dag ligger for meget på produktion af vindmøllerne. Det betyder, at fx udviklingen af forsyningsnettet er forsømt. I dag udnytter vi kun 20 % af den strøm, der kommer fra vindmøllerne, men bruger vi nogle af de it-kundskaber, vi har i Danmark, vil vi bedre kunne udnytte det multistrengede forsyningsnet, som energiselskaberne står bag.

Henrik Madsen peger samtidig på, at vores it-viden også kan udnyttes inden for andre dele af energisektoren. Han foreslår blandt andet, at der oprettes en automatisk energimærkning, der kan informere forbrugerne om, hvordan de kan forbedre fx boligen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11