23948sdkhjf

Nyt håb for Fredericia Skibsværft

Det kommende boligbyggeri på havnen i Fredericia kan ikke overholde sikkerhedsafstanden til Shells råolieterminal på nabogrunden.
Dermed har Fredericia Skibsværft fået en gylden mulighed for at blive på sin nuværende placering på havnen. Et nyt notat fra Miljøministeriet bekendtgør nemlig, at der skal være mindst 500 meters sikkerhedsafstand fra risikovirksomheder til nærmeste boligbyggeri. Og dette krav kan det kommende byggeri på Fredericia havn ikke overholde i forhold til Shells råolieterminal. Det skriver Børsen.

- Fredericia står med en meget dårlig sag. Det vil være nærmest umuligt at placere boliger i den afstand fra Shell, som man planlægger efter i øjeblikket. Retningslinjerne omkring virksomheder på havne siger meget præcist, at der skal være mindst 500 meter fra den type risikovirksomheder, siger Venstres miljøordfører Eyvind Vesselbo til Børsen.

Hos Fredericia Kommune vil borgmester Uffe Steiner Jensen ikke kommentere sagen. Han henviser til, at projektet for øjeblikket ligger hos miljøcentret i Odense, der skal komme med en afgørelse. Til gengæld vækker det nye notat fra Miljøministeriet naturlig glæde hos ejer af Fredericia Skibsværft Thomas Andersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079