23948sdkhjf

Danske underleverandører har penge til gode hos Saab Automobile

Da Saab Automobile fredag valgte at gå i betalingsstandsning betød det også, at flere danske virksomheder risikerer at miste deres tilgodehavende hos den svenske koncern.
- Der er ingen tvivl om, at danske underleverandører også vil mærke til krisen i Saab, udtaler Frank R. Hansen, der er direktør i Autobranchens Handels- og Industriforening i Danmark, til Ingeniøren.

Han ønsker dog ikke at oplyse, hvor mange danske virksomheder der leverer til Saab Automobile. Hos DR Penge kan man dog oplyse, at en af disse er Farum-virksomheden Nordanic Chrom, der leverer chromlister og håndtag. Her har man 1,2 mio. kr. til gode hos den svenske bilkoncern.

Samtidig har Ingeniøren lavet en rundspørge til flere danske leverandører til den svenske bilindustri. Her lyder det samstemmende, at man for øjeblikket er påvirket af krisen i bilindustrien, men at man p.t. er mere nervøse for situationen hos Volvo end betalingsstandsningen hos Saab Automobile. Frank R. Hansen maner dog til besindighed og erklærer, at Fords forsøg på at sælge Volvo ikke kan sammenlignes med GM’s forsøg på at skille sig af med Saab.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078