23948sdkhjf

Røtkjær Modeller – nu med 5 akser

Den sjællandske underleverandør har investeret i et nyt 5-akset bearbejdningscenter.
- Det er en DMU 100 monoBLOK. Det er en maskine, der kan køre fuld simultan 5-akset bearbejdning, og vi har købt den, så den er forberedt på vakuum i planet, fortæller Bjørn Jensen fra Røtkjær Modeller.

Maskinen har en normal vandring på x1250 og y710, men derudover er den udstyret med et nedfældet rundbord på ø800 mm.

- Det betyder at vi kan arbejde med større emner. Hvis vi arbejder med et helt rundt emne, kan maskinen klare størrelser helt op til ø1000. Rundbordet må belastes med op til 800 kg, fortæller Bjørn Jensen.

Han tilføjer, at maskinen kører med en hastighed på 18.000 omdrejninger på spindel, ligesom den er udstyret med indvendig køling, laseropmåling og 3d-taster. Endvidere er den udstyret med B-akse i hovedet, der giver mulighed for at fræse fra +120 til negativ 30 grader. Derudover har Røtkjær Modeller fået udbygget bearbejdningscentret, så det er udstyret med 64 værktøjer mod de normale 32.

Med den nye DMU-maskine er den sjællandske virksomhed blevet væsentligt opgraderet, når det drejer sig om fræsning.

- Vi har i forvejen fire store DMU-bearbejdsningscentre, der kan bearbejde emner helt op til 2,5 meter. Men de er alle 3-aksede, så købet af den nye maskine er en beslutning, vi har taget, fordi vi ganske enkelt også vil være med på den 5. akse, forklarer Bjørn Jensen og tilføjer:

- Samtidig håber vi jo også, at de opgaver vi får ind til den nye maskine vil smitte af på den resterende maskinpark, ved at kunderne også vælger os til nogle af de billigere processer, der skal laves på emnerne.

Virksomheden laver, udover almindeligt maskinarbejde, EPS & EPP verktøj, vakuumforme, blisterværktøjer, prototyper samt emner til specialmaskiner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079