23948sdkhjf

Low-tech giver også kunder

Hos Waltrich i Bårse på Sjælland kan man ikke undvære en række gode gammeldags kurvestyrede automatdrejere.
Ganske vist har de morderne cnc-maskiner også deres plads hos Waltrich, men alligevel falder de i alt 42 kurvestyrede automatdrejere i øjnene hos den sjællandske underleverandør. Ifølge ejer Hanna Lilja er den ældste af dem formentlig 55-56 år gammel, men det betyder ikke, at de mange maskiner er på vej på pension – tværtimod. Det skriver Ingeniøren.

Hos Waltrich udfylder de gamle maskiner nemlig en ganske bestemt rolle. Ikke alle produkter er nemlig lønsomme at producere på de fuldautomatiske cnc-maskiner, og når det drejer sig om simple produkter som fx bolte og specialskruer, er de kurvestyrede det ideelle værktøj. De fleste konkurrenter på den type produkter ligger nemlig i Fjernøsten, og her bruger man i stort omfang den samme type maskiner. Waltrich kan ikke helt hamle op med arbejdslønnen derude, til gengæld kan man ifølge Hanne Lilja slå asiaterne på nogle andre parametre.

- Vi har masser af kunder, som har brændt fingrene på at bestille varer i Kina. Måske er prisen lav ved første bestilling, men anden og tredje gang er den steget, og kvaliteten er forringet. Så er det ikke sjovt at sidde og vente tre måneder på næste sending. Vi kan nærmest levere fra dag til dag, og hvis ordrerne er tilstrækkelig store, så kan vi også være med på prisen, siger Hanne Lilja til Ingeniøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079