23948sdkhjf

Logstor køber sydjysk rørproducent

Obbekjer Fonden sælger aktiviteterne fra sin produktionsvirksomhed, Star Pipe, i Fredericia til verdens førende producent af fjernvarmerør, LOGSTOR. Salget berører omkring 100 medarbejdere.
Efter en årrække med svigtende økonomiske resultater har ejeren af Star Pipe A/S i Fredericia, Obbekjer Fonden, solgt væsentlige dele af virksomhedens aktiviteter til verdens førende producent af præisolerede fjernvarmerør, LOGSTOR. Salget har virkning fra 1. marts 2009 og sikrer, at Star Pipes kunder fortsat vil kunne gennemføre igangværende og fremtidige investeringer i miljørigtige løsninger med den kvalitet og servicegrad, de hidtil har leveret i markedet.

- Vi er meget trygge ved at overlade vore kunder til en førende, professionel leverandør af rørsystemer, LOGSTOR, hvis kvalitetsniveau matcher Star Pipe. Trods millioninvesteringer i at effektivisere produktionen i Fredericia i de seneste år er det ikke lykkedes at skabe fundament for en lønsom drift, og vi vurderer, at et salg til LOGSTOR er den bedste løsning for virksomheden og vore kunder, siger Star Pipes bestyrelsesformand, Kaj Thomsen.

Trods en positiv udvikling i omsætningen havde Star Pipe også i 2008 et utilfredsstillende resultat, og mulighederne for at opnå overskud på driften vurderes ikke at være til stede, med virksomhedens størrelse, inden for en overskuelig fremtid. Dele af produktionen vil i nogen grad fortsætte hen over de nærmeste måneder, så råvare- og færdigvarelagre kan reduceres til et minimum, og derefter slutter 35 års produktion hos Star Pipe i Fredericia.

- Beslutningen om at sælge Star Pipe berører desværre omkring 100 medarbejdere i Fredericia, som vi er kede af, at vi nok bliver nødt til at sige farvel til, og som vi vil gøre vores bedste for at hjælpe videre på arbejdsmarkedet, siger bestyrelsesformand Kaj Thomsen.

Star Pipes ejer, den almennyttige Direktør H. Obbekjer og hustru Marie Obbekjers Fond, samler nu kræfterne om at konsolidere og udvikle Ribe Jernindustri A/S, der er landets førende producent af radiatorer og i de senere år har været igennem en krævende omstillingsproces.

- Vi ønsker med købet af Star Pipe, at sikre de danske kunder kontinuitet i kvalitet og leverancer fra en dansk baseret produktionsvirksomhed, udtaler Preben Tolstrup koncernchef i LOGSTOR.

LOGSTOR vil således fremadrettet producere fra egne fabrikker, men vil overtage en række udvalgte nøglemedarbejdere til fortsat at kunne servicere Star Pipes kunder.

- LOGSTOR ønsker i forbindelse med købet at udnytte Star Pipes maskinpark til vores igangværende internationale ekspansion både i og udenfor Europa, siger koncernchef Preben Tolstrup.

Kilde: LOGSTOR - http://www.logstor.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142