23948sdkhjf

Røde tal hos Satair i første halvår

Reguleringer af valuta- og rentekontrakter gav sammen med vanskelige markedsforhold røde tal på bundlinjen hos Satair i første halvår.
Den danske leverandør til flyindustrien kom ud af andet kvartal med en omsætning på 102,9 mio. dollars, hvilket svarer til en stigning på 2 %. I første halvår af 2008/2009 endte omsætningen på 216,5 mio. dollars – eller en pæn stigning på 8 %. I halvåret brugte Satair dog 18,4 mio. dollars på valuta- og rentesikring, og det betød, at man endte med et underskud før skat på 4,1 mio. dollars mod et overskud på 9,2 mio. dollars i første halvår 2007/2008. Underskuddet før skat i andet kvartal endte på 4,2 mio. dollars.

- Omsætningen for andet kvartal var efter omstændighederne tilfredsstillende, med en vækst i forhold til Q2 sidste år til trods for nedgang i flytrafikken, turbulens i flyproduktionen og en december måned med uvanligt mange fridage. Vi glæder os over, at vores driftsmarginal udvikler sig positivt. Markedsudsigterne er ikke lyse, men en lav oliepris giver flyselskaberne en solid omkostningsforbedring, som vi tror, vil resultere i nogle fordelagtige priser, der vil dæmpe faldet i flytrafikken. På produktionssiden har både Boeing og Airbus solide ordrebøger, svarende til mere end fem års leverancer. Trods de aktuelle vanskeligheder er vi optimistiske på den lidt længere bane – vi betragter fortsat luftindustrien som en langsigtet vækstindustri, som midlertidigt er ramt af den økonomiske krise. Der er ingen tvivl om, at 2009 bliver et udfordrende år, men også et år med mange muligheder – dem arbejder vi aktivt på at udnytte ved at udvide produktporteføljen og tilbyde nye serviceydelser til vores kunder, siger Satairs CEO John Stær.

På baggrund af de forventede markedsvilkår i andet halvår har Satair valgt at nedjustere forventningerne til omsætningen til 420-440 mio. dollars mod tidligere 445-465 mio. dollars og et resultat før skat på 10 mio. dollars mod tidligere forventet 15 mio. dollars.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094