23948sdkhjf

Energibesparelser batter på bundlinjen hos FJ Industries

Den fynske metalvirksomhed har investeret i varmegenvinding på både ovne og kompressor. Resultatet er en besparelse på 20.000 kr. per måned.

Med hovedsæde ved Ferritslev på Fyn og fabrikker i både Sverige og Kina har FJ Industries i næsten tredive år specialiseret sig i fremstilling af sintermetal-emner.

Produktion af sintermetal er en lang proces, hvor metalpulver udsættes for massivt tryk for at presse det sammen til metalkomponenter, der efterfølgende sintres (varmebehandles) i en tunnelovn.

Hærdningen i tunnelovnen afgiver store mængder overskudsvarme via røggasser, og det var netop denne varme, som FJ Industries sammen med Exodraft så en mulighed for at genanvende. Det skriver Exodraft i en pressemeddelelse.

Ved at genanvende overskudsvarmen fra røggasserne kunne FJ Industries udlede væsentlig mindre C02 – og samtidig reducere energiomkostningerne betydeligt.

- Det er vigtigt, at virksomheder tager et ansvar med hensyn til miljøet. Når det er sagt, så er det selvfølgelig også den økonomiske besparelse, vi har fokuseret på. Vi har investeret i det her, fordi vi kan opnå betydelige besparelser ved at genanvende varmen fra vores ovne, siger administrerende direktør i FJ Industries, Lars Wildenschild.

Inden Exodrafts varmegenvindingssystem blev taget i drift, havde deres teknikere gennemført målinger på FJ Industries skorstene. Målingerne blev beregnet i Exodrafts eget kalkulationsprogram, som efterfølgende viste, hvor meget varme der kunne genanvendes og bruges aktivt i virksomheden.

Exodrafts løsning involverede ikke kun varmegenvinding på tunnelovnene, men også varmegenvinding på virksomhedens store trykluftskompressor. Totalleverancen betød, at der blev taget hånd om virksomhedens skorstensføring, monteret røgsuger til styring af trækket, trukket vandrør og udført VVS-arbejde samt styring af systemet via PLC.

Løsningen omdanner den varme røggas til varmt vand. Det varme vand bruges ikke kun til opvarmning af FJ Industries’ lokaler, i administrationen og i produktionen, men også til at opvarme bade -og brugsvand.

Den løsning og samarbejdet med Exodraft har ifølge Lars Wildenschild været et godt forløb.

- Jeg må sige, at vi har mødt stor professionalisme hos Exodraft og stor fleksibilitet, så det system, som vi har fået installeret, passer præcis til de behov vi har, siger han.

Med i løsningen får FJ Industries muligheden for at kunne monitorere varmegenvindingen. Ved hjælp af en touchskærm har de altid overblik over, hvor meget varme der er genvundet, samt hvor meget de har sparet.

Systemet har til dato været i brug i tre måneder, og de første resultater viser en konkret besparelse på cirka 20.000 kr. per måned. En besparelse der betyder, at løsningen har betalt sig selv ind efter cirka 2½ år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187