23948sdkhjf

MIR: En fjerdedel af omsætningen skal komme fra Kina

Med et nyt kontor i Kina vil den danske producent af mobile robotter tage en større bid af det store kinesiske marked.

Kineserne skal købe flere danske robotter. Derfor har Mobile Industrial Robots, MIR, etableret eget kontor i Shanghai per 1. januar 2017. Forventningerne er i udgangspunktet store:

- Kina er jo verdens største robotmarked og med over 50.000 robotter solgt sidste år, derfor har vi selvfølgelig også store forventninger til salget, oplyser MIR's administrerende direktør, Thomas Visti, til Metal Supplys søstermedie Electronic Supply.

Han tilføjer, at robotter og automation generelt er ret nyt i Kina. Derfor er det tekniske niveau heller ikke så højt, simpelthen fordi der ikke er den samme erfaring som i for eksempel USA og Tyskland, der har anvendt robotter i mange år i bilproduktion og lignende.

Lokal ekspertise

Robotindustrien i Kina - 2015 tal

- Mere end 25 procent af verdens robotter blev solgt i Kina i 2015 (68.800)

- 20 procent vækst fra 2014.

- Stadig kun robotdensitet på 49 (verdensledere Sydkorea: 531) (verdensgennemsnit: 68)

- Kina forventes at have 40 procent af verdensmarkedet for robotteknologi i 2019

- Kinas regering velkommer udenlandsk robotteknologi

- Kina har store planer om at blive verdensledende inden for robotindustrien og understøtter sektoren med enorme mængder kapital

Kilde: DI-Asia Base

I spidsen for den mobile robotproducents fremstød på det kinesiske marked er ansat kinesiske Will Dong. Thomas Visti forventer, at han får flere kollegaer i løbet af året. I første omgang står den på salgsfremstød, primært gennem distributøropbygning. Siden åbningen ved årsskiftet er der allerede sket ting og sager:

- Der har både tegnet nye forhandlere og solgt robotter til slutkunder, og så arbejder vi også med nogle af de kunder, som er multinationale, hvor vi allerede har solgt til i Europa eller USA, mange af dem ”trækker” os med i deres produktioner i Kina, og det er selvfølgelig en kæmpe fordel, siger Thomas Visti.

Allerede inden for de næste par år regner Thomas Visti med, at Kina står for cirka 25 procent af MIR's omsætning, men, understreger direktøren, man er helt klar over, at det tager tid at komme ind på det kinesiske marked, da det handler meget om relationer.

Genvej til de kinesiske kunder
MIR's kontor i Kina er etableret via Dansk Industris kontor i Shanghai, DI-Asia Base, som er et joint venture mellem Dansk Industri og Asia Base.

Her har de hyret kinesisk personale, mens DI-Asia Base står for kontorfacilitering samt varetagelse af al administration.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.425