23948sdkhjf

Inviterer unge i tusindvis til fagmesse i Odense

Værktøjsmaskinmessen VTM 2017 i Odense står bag stor kampagne for at tiltrække flere unge til metal- og maskinindustrien.

Metal- og maskinindustrien nærmest higer efter lærlinge og elever. Det er nemlig en forudsætning for, at industrien kan bevare sin internationale konkurrenceevne, og opgaverne ikke skal sendes ud af landet.

Det er med den baggrund, at VTM 2017 i Odense, har inviteret tusindvis af elever fra både folkeskolen og erhvervsskolerne til at besøge messen, der finder sted i dagene fra den 28. februar til den 3. marts. Indtil nu har godt 1.400 accepteret invitationen.

- Det nytter ikke noget, at metal- og maskinindustrien fortsat har et ”sort” image. Branchen er andet og mere end ildelugtende svejserøg og dystre produktionslokaler. I dag sker bearbejdningen af metal på avancerede computerstyrede maskiner i rene, velholdte og lyse omgivelser. Og fremtidsmulighederne er gode, for metal er faktisk involveret i stort set alt, hvad vi omgiver os med. Det er det budskab, vi gerne vil sende til eleverne og på den måde få dem til at overveje en fremtid i industrien. Forældre og bedsteforældre er naturligvis også velkomne, for det er jo ofte dem, der rådgiver de unge om valg af fremtidig erhvervsbeskæftigelse, siger formanden for Dansk Værktøjsmaskinforhandler Forening, administrerende direktør Lars Lynge, der også står i spidsen for Hermle Nordic med hovedkontor i Odense.

De mange elever vil i løbet af udstillingen få mulighed for at se, hvordan fremtidens produktion vil foregå. Her har computere og internettet en central placering. Robotter og automation er vigtig for dansk erhvervsliv. Det har betydning for, at vi kan gøre det bedre, hurtigere og billigere end konkurrenterne.

Eleverne kan også møde Nick Madsen, der som industritekniker har deltaget i både DM og VM i skills. I dag underviser han på industriteknikeruddannelsen på Herningsholm Erhvervsskole. Nick startede sin karriere som fejedreng efter skoletid på en maskinfabrik.

Som Industritekniker har man hele verden som arbejdsplads. Det er budskabet fra Industriens Uddannelser, der informerer om karrieremulighederne.

- En normal fagmesse er kendetegnet ved kontakten mellem leverandører og kunder. Men det er ikke nok. Vi må også påtage os et ansvar for, at industrien får de medarbejdere, den efterspørger, siger Lars Lynge.

Dansk Værktøjsmaskinforhandler Forening er sammen med Teknovation, Odense Congress Center og Bitva’s faggrupper for Skærende værktøj og Metrologi arrangør af fagmessen.

Artiklen er en del af temaet VTM 2017.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078