23948sdkhjf

Dansk Design Center vil fremme brugerdreven innovation i jern- og maskinindustrien

Dansk Design Center har iværksat projektet ”7+7” til fremme af brugerdreven innovation. Syv virksomheder fra jern- og maskinindustrien og syv designvirksomheder danner par.
Fra politisk side er der et mål om, at danske virksomheder skal vækste og være blandt verdens mest innovative i 2015. For at opfylde målet er det vigtigt at skabe og tilføre virksomhederne brugbare værktøjer til at opnå denne innovation. Målet med 7+7-projektet er at udvikle, afprøve og dokumentere designmetoder til brugerdreven innovation i små og mellemstore virksomheder på b-t-b-markedet.

Jern- og maskinindustrien som fokusbranche
Syv virksomheder fra jern- og maskinindustrien og syv designvirksomheder deltager i projektet. Erhvervsvirksomhederne er valgt fra den samme branche for at sikre, at metoderne er relevante for alle de virksomheder, der deltager. Jern- og maskinindustrien er en branche, der ikke har tradition for at arbejde med brugerdreven innovation, men også en branche, hvor mulighederne for innovative designprocesser er store.

De syv designvirksomheder spiller en afgørende rolle i identifikationen af brugernes behov. De har alle erfaring med forskellige designmetoder til brugerdreven innovation.

Værktøjer til brugerdreven innovation
I forlængelse af projektet vil Dansk Design Center udvikle og formidle værktøjer, der kan nedbryde barrierer for brugerdreven innovation blandt virksomheder på tværs af brancher.

Projektet vil også give svar på en række af de spørgsmål, som virksomheder kan have til brugerdrevne innovationsprojekter, fx:
  • Hvordan opnås viden om brugerne?
  • Hvordan omsættes viden om brugerne til nye idéer, så løsningerne bliver mere træfsikre?
  • Hvilke kompetencer skal inddrages og hvornår?
  • Hvilke forudsætninger skal være til stede internt i virksomheden?

Værktøjerne vil blandt andet bestå af en guide, en film og cases, der illustrerer processerne og dokumenterer metoder og resultater. Materialet vil være tilgængeligt på ddc.dk efter projektets afslutning. Projektet vil løbe indtil juni 2010.

Erhvervs- og Byggestyrelsen har valgt at øremærke 7+7-projektet med en samlet projektsum på 5,7 mio. kr. Udover de 14 erhvervs- og designvirksomheder deltager Dansk Design Center, DS Håndværk og Industri og Danish Design Association.

De syv virksomheder fra jern- og maskinindustrien er: A. Gilbro A/S, Aøs, Danilift A/S, LS- Trapper & Stål A/S, Plan Trapper A/S, VIKING Markiser A/S samt Q-Transportmateriel A/S.

Kilde: Dansk Design Center - http://www.ddc.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096