23948sdkhjf

Vindmølleindustrien kan skabe 12.000 nye job i Sverige

Rapporten ”Job i medvind” viser, at vindmølleindustien kan skabe 12.000 nye job i Sverige allerede i år 2020.
Med de job der allerede eksisterer vil den svenske vindmølleindustri til den tid beskæftige 14.000 personer. Det mener forfatteren Nils Andersson, der har udarbejdet rapporten på vejene af Svensk Vindenergi.

Vindkraften står nemlig overfor en kraftig ekspansion – ikke bare i Sverige, men også i andre lande. I Europa alene forventes det, at investeringerne løber op i 2.200 mia. svenske kr. frem til 2020.

- Ordrebøgerne er fulde, og mange producenter har svært ved at finde arbejdskraft og maskinel kapacitet. På trods af det enorme marked, som udbygningen af vindkraften skaber, findes der få rendyrkede producenter af vindkraft på verdensmarkedet, siger Nils Andersson.

90 % af den europæiske vindmølleindustri ligger i dag i Danmark, Tyskland og Spanien, mens Sverige savner rendyrkede vindmølleproducenter.

Matthias Rapp, topchef hos Svensk Vindenergi mener, at Sverige gennem bevidste investeringer og politisk støtte på relativt kort tid kan opbygge en indenlandsk vindmølleindustri. En sådan industri vil ikke bare give betydelige eksportindtægter, men også skabe en stor mængde job. Rapporten ”Job i medvind” viser, at satsningen på en indenlandsk vindmølleindustri foruden at skabe 14.000 job også kan give op til 35 mia. svenske kr. om året i omsætning.

Kilde: Svensk Vindenergi - http://www.svenskvindenergi.org

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078