23948sdkhjf

Klumme: Forsvarets fremtidige investeringer og muligheder for danske virksomheder

Dansk forsvarsindustri er inde i god og solid udvikling. Branchen er præget af en række større virksomheder, samt et endnu større antal underleverandører. Det gælder dog, at selv de største danske virksomheder i branchen, er ganske små i en international sammenhæng, hvorfor de fleste følger en udpræget en nichestrategi.
Branchen er præget af vedvarende krav til teknologisk fremskridt, et omfattende dokumentationskrav, samt af en høj grad af regulering. Når man dertil lægger, at man ofte kigger ind i mangeårige salgsprocesser, er det en branche, der stiller store krav til den enkelte virksomhed. Krav der i øvrigt helt naturligt – som i andre brancher – videregives til underleverandører.

CenSec er en industriklynge som understøtter regionale såvel som nationale erhvervsfremmeinitiativer. Klyngen er organiseret som en forening og støttes i opstartsfasen af erhvervsfremmemidler fra Region Midt, Viborg Kommune og Herning Kommune. Foreningens øverste myndighed er generalforsamlingen, som vælger en bestyrelse som øverste ledelse.

Foreningens karakter af klynge bevirker virksomhedsudvikling i netværkets fokusområde, dette understreger vigtigheden af, at der til foreningen knyttes en så bred som muligt portefølje af virksomheder, kompetencer og vidensinstitutioner med formålet at skabe et effektivt og fleksibelt netværksbaseret udviklingsmiljø på højt niveau.

Med konstant hensyntagen til gensidige læringsprocesser tilsigtes det, at resultaterne i størst muligt omfang kommer en bred kreds af medlemmer til gode.

CenSec´s primære virkemiddel som klyngeorganisation er at initiere projekter og udviklingsforløb, som understøtter og igangsætter udvikling såvel i den enkelte virksomhed som virksomhederne imellem. Dertil kommer vidensopsamling og deling indenfor forsvars- og sikkerhedsindustrien.

Virksomhedsudviklingen er struktureret omkring fire hovedsøjler:
  • Virksomhedsudvikling – Intern organisations- og systemudvikling, kvalitets-, dokument- og projektstyring
  • Markedsudvikling – Branding, markedsføring og synliggørelse af klyngen
  • Etablering af netværk til produktudvikling – Innovation og projekt, udvikling af nye innovative produkter og ydelser
  • Systemleverancer/outsourcing – værdi- og forsyningskæder

Konference - “Forsvarets fremtidige investeringer og muligheder for danske virksomheder”
CenSec arrangerer den 16. og 17. marts i samarbejde med Erhvervs- og Byggestyrelsen en todages konference, hvor der sættes fokus på forsvarets fremtid og mulighed for dansk industri.

På dag 1 deltager blandt andet Forsvarsminister Søren Gade og chefen for FMT Generalløjtnant Per Ludvigsen. Der vil ligeledes blive mulighed for at høre noget om det forestående køb af nye jagerfly.

Dag 2 er afsat til præsentation af indbudte virksomheder med skyldige og fremtidige offset-forpligtelser samt ikke mindst til one-on-one møder.

Kilde: CenSec - http://www.censec.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204