23948sdkhjf

Vestjysk plastvirksomhed i kraftig oprustning

Samtidig med købet af en spansk konkurrent bygger JSB Group ny fabrik i Kina.

JSB Group er specialiseret i konfektionering af core materiale i skum eller balsa, som anvendes til konstruktionsforstærkninger af roterblade og naceller til vindmøller. 

Netop travlhed i vindmølleindustrien i det sydlige Europa, Mellemøsten og Afrika betyder, at Ringkøbing-virksomheden nu har overtaget den spanske virksomhed MEP. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

MEP blev grundlagt i 2003 og er i dag leverandør til en række vingeproducenter i det sydlige Europa. Opkøbet sker med virkning fra 1. april.

- I takt med, at prisen på elektricitet fra vindkraft fortsætter med at falde, har JSB dedikeret sig til at være vindmølleindustriens foretrukne, globale partner inden for core kits og støtter vores kunder i at reducere omkostningerne og optimere produktionsprocesserne for at reducere den overordnede Cost of Energy. Opkøbet af MEP giver JSB mulighed for at øge værdien for kunderne i form af et øget, globalt fodaftryk, stordriftsfordele, nærhed til kunderne og ved at udnytte vores fælles teknologiplatform inden for automation, produktion af core kits og prototyping, siger Frank V. Nielsen, CEO hos JSB Group.

Samtidig med opkøbet har JSB Group også besluttet sig for at investere i en helt ny fabrik i Kina. Den skal placeres i Dafeng-provinsen og skal imødekomme en stigende efterspørgsel fra vingeproducenter, som Siemens, TPI og LM Wind Power, i Shanghai-området.

Fabrikken bliver på i alt 5.000 kvadratmeter og vil få 50-75 ansatte. Byggeriet begynder efter planen i anden halvdel af 2017. På et senere tidspunkt er der mulighed for at udvide fabrikken til 12.000 kvadratmeter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157