23948sdkhjf

Det nye Formkon på plads efter fusion

Første trin i fusionen mellem Formkon og JT-Teknik er på plads. Der er investeret i nye CNC-maskiner, og produktionen er samlet i Skive.

Formkon og JT-Teknik fusionerede 1. juli 2016, og dele af Formkons produktion er sammen med JT-Tekniks produktion blevet samlet i en nyerhvervet bygning på 4.000 kvadratmeter i Skive. Kundesupporten er blevet oplært i begge virksomheders kompetencer, og virksomheden er nu klar til at supportere kunderne med den samlede pakke. Det skriver Formkon i en pressemeddelelse.

- Det har været et hektisk første halvår for det nye Formkon. Men tingene er gået efter planen, og vi følger budgetterne, fortæller Peter Lynge Hjelm, administrerende direktør hos Formkon, og fortsætter:

- I løbet af efteråret har vi desuden fintunet vores strategi: Målet er at være førende inden for protyper, specialdele og mindre serier i aluminium. Vi vil stadig være gode til at fremstille komponenter i andre metal- og plasttyper, men vi vil være verdensmester i aluminium, uddyber han.

Hjertet i Formkon er den store bearbejdningsafdeling. Her råder de over teknologi inden for automatiseret 5-akset CNC-bearbejdning. Derudover tilbydes også 3-akset bearbejdning samt drejning. I alt råder virksomheden over 13 bearbejdningscentre. Udover CNC-bearbejdning udfører Formkon også gips- og trykstøbning.

Mindre serier er interessante
Formkon har succes med at levere komponenter i mindre serier og ser gode muligheder for vækst på området. Mindre serier passer godt til den fusionerede virksomhed med dens store maskinafdeling, der også bruges til bearbejdning af prototyper. Småserierne udnytter produktionskapaciteten, når maskinparken ikke bruges til prototyper. Det optimerer udnyttelsen.

- Fremstilling af komponenter i mindre serier er interessant. Specielt for kunder i sektorer som medico og elektronik, hvor produkterne har høj værdi. Her er kvalitet og leveringstid langt vigtigere end den rå pris, fortæller Dan Nielsen. 

Virksomheden har netop øget kapaciteten med anskaffelsen af to nye 5-aksede Hermle-bearbejdningsmaskiner.

Ambitionen er at øge eksporten
Med leverancer til store virksomheder som Siemens, Bosch, Ericsson, Grundfos, Danfoss, Leica og Zeiss har det nye Formkon allerede fra starten referencerne i orden. Ambitionerne er at øge eksporten, ikke mindst på det svenske og det tyske marked, hvor virksomheden allerede har godt fat.

Også den danske omsætning skal øges, pointerer Dan Nielsen og fremhæver, at i kraft af det tidligere JT-Tekniks mange kunder er der et stort potentiale for at øge omsætningen i Danmark.

- Første fase af fusionen er forløbet godt, og nu er vi klar til næste ryk, hvor relationerne til vores eksisterende kunder skal udbygges.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078