23948sdkhjf

Vagtskifte hos Danfoss High Pressure Systems

Den 1. marts 2009 er der vagtskifte på broen hos Danfoss High Pressure Systems (tidligere Nessie). Peter M. Clausen, trækker sig fra posten som Senior Vice President.
Hans efterfølger på posten bliver Senior Vice President Palle Kruse, der kommer fra et job som leder af Danfoss Group & People & Organisation (tidligere Danfoss Global HR).

Peter M. Clausen, 59 år, kom til Danfoss High Pressure Systems, det tidligere Nessie, i 1992 og har stået i spidsen for forretningsområdet siden 1999. Inden da var han leder af ”Research & Applications” i Danfoss Burner Components.

Danfoss High Pressure Systems begyndte som et teknologiprojekt, hvor målet var at erstatte oliehydraulik med vandhydraulik. I Peter M. Clausens periode har området siden udviklet sig til at dække flere interessante markeder, hvor teknologien er helt unik.

En klar strategi med fokus på forretningssegmenter har gjort High Pressure Systems markedsførende i segmenter med store vækstpotentialer. Dette er blandt andet sket gennem virksomhedsopkøb. Købet af Sea Recovery har gjort Danfoss førende i mindre anlæg, der afsalter havvand, så det kan bruges til drikkevand. Og målet med købet af samarbejdspartneren, branddivisionen Semco Maritim, er at erstatte landbaserede sprinkleranlæg med High Pressure Watermist. Dertil er en lang række andre segmenter under kraftig udvikling.

Samlet set har High Pressure Systems siden starten af 1999 udviklet sig til en attraktiv forretning med en omsætning på 500 mio. kr., der forventes at blive overskudsgivende i 2009.

- Jeg vil gerne give Peter M. Clausen en stor tak for hans engagement og den store indsats, han har ydet gennem årene i spidsen for et område, der til at starte med var et nyt, men spændende territorium at gå ind i for Danfoss, siger Niels B. Christiansen, President & CEO.

Peter M. Clausen vil fremover dedikere sin tid til arbejdet som bestyrelsesformand for Bitten og Mads Clausens Fond, Fabrikant Mads Clausens fond, Danfoss Uddannelsesfond, Sønderborg Havneselskab, Project Zero Fonden og som bestyrelsesmedlem i blandt andet Danfoss A/S, Danfoss Universe A/S samt Mads Clausen Instituttet.

Palle Kruse, 61 år, har ledet Danfoss Group & People & Organisation (tidligere Danfoss Global HR) siden 2005. Han kom fra et job som administrerende direktør i Danfoss Industrial Refrigeration, og tidligere var han fabrikschef i RA’s ventilfabrik i Nordborg.

I sin nye rolle som Senior Vice President for Danfoss High Pressure Systems bliver hans primære opgave at udnytte det meget store udviklingspotentiale, der ligger i forretningsområdet, og få forretningen til at vokse.

Kilde: Danfoss - http://www.danfoss.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111