23948sdkhjf

Alsidig produktion fremtidssikrer Støvring-fabrik

Induflex i Støvring satser alsidigt for at undgå sårbarhed.

Det er svært at sætte én enkelt finger på, hvad præcist det egentligt er, Induflex laver. Virksomheden breder sig over 4.600 kvadratmeter i Støvrings industrikvarter, og inde i bygningen åbenbarer hvert rum sit eget lille tema af særegne produktioner målrettet talrige brancher og kundebehov.

I den første produktionshal danser en meterlang digitalprinter hen over en overflade, der snart skal blive til en mønstret lampe. Designet er elegant og strømlinet i udtrykket med sirlige finesser og en nøje udvalgt farvekode til plastmaterialer. Lidt af en kontrast til værkstedet i den næste hal, hvor maskinarbejderne går i et hav af plastspåner, der drysser fra de store maskiner. Meterlange plastelementer lastes ind og ud af maskiner, der drejes, fræses, bores og speciallaves til maskiner i fødevareindustrien. Et par verdener til forskel men ikke desto mindre hver sit ben, der holder fundamentet stabilt under Induflex.

- Produkternes forskellighed er på én gang vores styrke og vores udfordring. Det er fantastisk ikke at være sårbar på kundens succes eller på, om det går op eller ned i den givne branche. Omvendt er det en udfordring for os at skulle holde fokus og være dygtige på så mange forskellige områder, siger Line Bluhme, der er salgschef i Induflex.

Plast som håndværk
Hvis man spørger Line Bluhme, hvad Induflex laver, siger hun, at de er gode til at forstå håndværket og materialet plast. På den måde kan virksomheden også indtage en rådgivende funktion, uanfægtet om det handler om 10 drejede tandhjul på 1 centimeter eller plastemner på flere meter og i 100.000 styk i en enkelt ordre.

- Vi kan ikke leve af kun at lave små serier på 10 stykker ad gangen. Vi er nødt til at kunne producere større serier, for at det kan løbe rundt og for, at det også kan betale sig for os at lave de mindre ordrer. Det er derfor, vi har valgt at satse bredt, siger Line Bluhme.

Ny maskinpark
Netop for at optimere produktionen investerede Induflex i 2016 i nye maskiner. Det har betydet udvidelse med tre nye medlemmer i maskinhallen i Støvring. Robotterne giver mening i de store produktioner, fordi de nemt og hurtigt kan producere et stort antal enheder og frigøre manuelle kræfter til andre opgaver, siger Line Bluhme.

De nye maskiner har desuden åbnet for, at virksomheden kan lave helt nye produkter og invitere en ny gruppe kunder indenfor, som de ikke havde før. Men selvom investeringen var i millionklassen betyder det ikke, at Induflex kan alt. Blandt andet holder de sig stadig fra at lave plaststøbninger, siger salgschefen.

- Vi er også nordjyder. Vi kender vores begrænsninger og ved, hvad vi er bedst til, siger Line Bluhme.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109