23948sdkhjf

Optimisme hos GEA Niro Gruppen

GEA Niro, der designer, udvikler og sælger produktionsanlæg til fødevaresektoren, har trods krisen, en fuld ordrebog, der rækker langt ud i fremtiden. Og med en rig tysk koncern i ryggen kigger man nu efter opkøbsemner, der kan bidrage til nye markedsandele, ny teknologi eller helt nye industriområder.
Den danske del af koncernen er afhængig af investeringer i især føde- og drikkevareindustrien, og selv om der er set en nedgang, vurderer Anders Wilhjelm ikke, at det bliver så slemt som i andre industrier. Det skriver Børsen.

- Det kan godt være, at vores vækst stagnerer i en periode, og så øges den igen, men du skal huske på, at der så kan være et efterslæb, som giver en ketchupeffekt senere, siger topchefen til Børsen.

Der ligger derfor heller ingen planer om at afskedige medarbejdere, for trods nedgang i antallet af nye ordrer er der nok at lave i lang tid endnu.

Den danske del af koncernen omsatte i 2007 for 11 mia. kr., og Anders Wilhjelm vurderer, at selskabet kan vokse organisk 3-5 % om året over de næste fem år.

Den danske topchef mener desuden, at krisen skaber gode muligheder for at at gå på opkøbsjagt og er bestemt på udkig efter emner, der kan fylde markedsmæssige eller teknologiske huller, eller skaffe adgang til helt nye industriområder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094