23948sdkhjf

Fyrede Siemens-folk i Aalborg er fritstillet

De 73 fyrede fra Siemens Wind Power i Aalborg har fået nogle ganske fornuftige vilkår at søge videre på: De er fritstillet i hele opsigelsesperioden, som varer op til 120 dage. Det vil altså sige, at de ikke skal møde op på arbejde på Siemens-fabrikken, men kan bruge tiden på at søge videre. Det skriver fagbladet 3F.

Fællestillidsmand Thomas Fischer har været med til at forhandle aftalen hjem:

- Det er altid træls at sige farvel. Det er aldrig sjovt, når det går den vej. Men vi er da tilfredse med, at vi har fået forhandlet en god aftale hjem, siger han.

Hvis de afskedigede arbejdere fra Siemens finder job de første 30 dage af deres opsigelsesperiode, får de dobbelt løn - det hedder "ubetinget fritstillet". Resten af dagene bliver de trukket i deres Siemens-løn i forhold til, hvad de måtte tjene i deres andet job. Hvis ikke de finder andet arbejde, får de løn i hele opsigelsesperioden. De skal heller ikke holde ferie eller afspadsering.

Fyringsrunden i Siemens kom i kølvandet på en lang periode, hvor det bare er gået frem for vindmøllefabrikken i det nordjyske.

Siemens Wind Power i Aalborg er de seneste fem år gået frem i produktionen fra omkring 400 til 1.800. Alene de seneste 12 måneder er der blevet ansat 600 i produktionen.

I længere tid er Siemens blevet kritiseret for at hyre mange vikarer i stedet for at fastansætte. På et tidspunkt var halvdelen af medarbejderne løst ansatte. Men den senere tid er mange af vikarerne blevet fastansat, således at der ikke var vikarer tilbage, da fyringsrunden blev lanceret for et par uger siden.

Reduktionen af ansatte skyldes ikke færre ordrer. I stedet har Siemens begrundet fyringsrunden med effektiviseringer:

- Vi kan lave det samme nu, bare med færre mennesker. Det handler kort sagt om effektiviseringer i produktionen, oplyser pressechef Rasmus Windfeld.

I alt skal der fyres omkring 150 medarbejdere: Ud over de 73, som stopper her 1. februar, slutter yderligere omkring 75 den 1. april.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.519