23948sdkhjf

Dacapo ekspanderer i Europa

Den danske rustfrie stålgrossist har efter fem års skandinavisk succes nu åbnet salgskontorer i Holland og Tyskland. Et af Europas største lagre af rustfrie fittings er allerede etableret i Holland, og antallet af medarbejdere fordobles med 35 nyansatte rustfrie branchefolk . Nyt state-of-the-art slibecenter til rør og stænger er ligeledes taget i brug i Silkeborg.
I løbet af blot fem år er det lykkedes for Dacapo Stainless A/S at skabe en af Skandinaviens førende grossistvirksomheder inden for rustfrit stål. Nu trodser selskabet finanskrise og voldsomt svingende råvarepriser, idet man slår portene op til et af Europas største lagre af rustfri fittings i Holland. Samtidig er der etableret en international salgsorganisation, der med base i henholdsvis Holland og Tyskland skal servicere kunder på det europæiske marked. Derfor fordobles organisationen med et slag fra 35 til 70 medarbejdere.

Unik logistikmodel
Dacapo baserer sin ekspansion på en unik logistikmodel. Hjertet i strategien er to store centrallagre. Fra det 40.000 kvadratmeter store centrallager i Silkeborg distribueres rustfrie rør, stænger og plader til de fleste af Dacapos kunder I Skandinavien, Tyskland og Holland fra dag til dag.

- Vi sender hver aften en dedikeret bil af sted fra Silkeborg mod vores afdeling i Holland, hvor den omlæsses tidligt næste morgen således, at varerne er hos kunderne i Holland og Tyskland dagen efter de bestiller, forklarer administrerende direktør Kristian Saxtrup Sylvest. Dacapo distribuerer langt hovedparten af det solgte stål i Danmark med egne biler, mens det norske og svenske marked serviceres via logistikpartnere.

Samtidig har selskabet over de seneste måneder opbygget, hvad der måske er Europas største og bredeste lager af rustfri fittings i Holland, hvor et 4.000 kvadratmeter nybygget lager er taget i brug. Alle fittingsprodukter fra Silkeborg blev i december flyttet til Holland, hvor syv fuldautomatiske lagerautomater og 4.500 semiautomatiske pallelokationer indeholder mellem 9.000 og 10.000 forskellige rustfrie typer fittings. Herfra distribuerer selskabet ligeledes til samtlige kunder inklusiv Skandinavien.

- Vi har store mængder af alle produkter samlet på én lokation, i stedet for lidt af det hele på flere lokationer, hvilket er normalt i branchen. Dacapos lagerstrategi giver kunderne håndgribelige fordele ved høj leveringsevne, kort leveringstid og høj ensartet kvalitet, fortæller Kristian Sylvest.

Fordoblet sortiment
I forbindelse med åbningen af i de nye afdelinger i Holland og Tyskland er sortimentet fordoblet. 700 nye dimensioner inden for rør og mere end 4.000 nye produkter inden for fittings er i disse uger på vej til Dacapos lagre.

- Vores nye kolleger, der gennemsnitligt har 15 års rustfri grossist erfaring, har en fortid primært inden for salg af rør og fittings, hvorfor vi har valgt at udvide netop disse to produktgrupper markant. Jeg vil mene, at Dacapo med det komplette sortiment, der ankommer til vores lagre i disse uger, bliver den rustfrie grossist i Europa med det bredeste rør- og fittings program. Det vil komme vores eksisterende kunder til gode, da produkter der før var svært tilgængelige, og derfor skulle skaffes her og der, nu kan leveres langt hurtigere fra eget lager, fortæller Kristian Saxtrup Sylvest.

Familievirksomhed – igen
Henrik Saxtrup Sylvest, der er storebror til Kristian Saxtrup Sylvest, er blevet ansat som administrerende direktør i det hollandske selskab. Han bliver afløst på denne post først i 2009 af Luuk Dallau, der tidligere var administrerende direktør for Noxon, en anden rustfri stålgrossist i Holland. Brødrene vil derefter fordele ansvaret i Dacapo således, at Kristian forbliver administrerende direktør, mens Henrik vil blive ansvarlig for koncernens datterselskaber i Europa samt forretningsudvikling.

Nyt slibecenter i verdensklasse
Samtidig med etableringen af de nye organisationer og det hollandske lager har Dacapo haft travlt i Silkeborg med opførelsen af en ny 2.000 kvadratmeter farverig og iøjnefaldende lagerhal, der pr. 1.1.2009 blev taget i brug som Dacapos nye store slibecenter.

- Den tilgængelige kvalitet inden for slebne produkter på det skandinaviske marked efterlader meget at ønske. Hverken stålværkerne eller de lokale udbydere af slebne rør og stænger tilbyder den kvalitet og ensartethed, som kunderne forventer. Derfor har vi investeret i et fuldautomatisk og fuldt integreret slibecenter, der gør, at vi omkostningseffektivt og hurtigt kan levere produkter i absolut topkvalitet til vores kunder i alle lande.

Dacapo har allerede kunder i hus til en samlet produktion på 1,5 mio. meter slebne rør i 2009.

Kilde: Dacapo Stainless - http://www.dacaposteel.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11