23948sdkhjf

Store muligheder i dansk minikraftværk

Forskere ved DTU har skabt et varme- og elektricitetsværk på størrelse med en container.
Det danske mini-kraftvarmeværk er i princippet blot en motor, der drives ved hjælp af varme. Brændstoffet kan være alt fra træ til halm og flis – og ved hjælp af dette produceres både el og varme. Opfinderne, der nu er samlet i virksomheden Stirling, ser store perspektiver i kraftvarmeværket, især til brug i afsidesliggende egne eller dele af verden, hvor infrastrukturen ikke er tilstrækkelig. Det skriver DR Penge.

- I mange lande i Asien og Afrika forsyner man landsbyer med elektricitet ved hjælp af en diesel-generator. De lande kan se en stor fordel i at udskifte dyr og forurenende diesel med træ-affald, halm, tørrede riskerner - ja alt hvad man kan finde i nærheden af landsbyen, som kan brænde, udtaler direktør for Stirling, Lars Jagd, til DR Penge, og tilføjer at også et land som Canada har vist interesse for den danske opfindelse.

Projektet er blandt andet støttet af Vækstfonden, og både her og hos Stirling selv tror man på et gennembrud i løbet af de næste år. I dag har Stirling 20 ansatte, men med de rette investorer forventer man, at det tal vokser til 400-500 i løbet af tre år. Samtidig forventer man at nå en omsætning på 1 mia. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11