23948sdkhjf

Jydsk underleverandør trodser krisen

Jydsk Plade Bearbejdnings Center mærker ikke noget til finanskrisen. Tværtimod har den alsige underleverandør i Rødkærsbro netop udvidet bygningsarealet med 2.000 kvadratmeter og har oveni investeret i nyt produktionsudstyr.
Jydsk Plade Bearbejdnings Center A/S, også kaldet jpbc, har ikke holdt tilbage med investeringer trods urolighederne på finansmarkedet. Netop nu står virksomheden klar til at indvie sine nybyggede produktionsfaciliteter og nyindkøbte maskiner.

I front på teknologi
- Tilbygningen og de nye maskiner gør, at vi udvider vores kapacitet betragteligt, og samtidig sender vi et signal til vores kunder om, at vi er i front på den nyeste teknologi. Vi vil gerne sikre vores kunders konkurrenceevne ved at anvende teknologi, der er helt up-to-date i vores produktion, fortæller direktør Aage Søndergaard.

Og han ved, hvad der rører sig, og hvilke interessante nyheder der dukker op på markedet, for ud over sit engagement i jpbc er han tilknyttet DTU, hvor han afholder seminarer om blandt andet de nyeste tendenser inden for laserteknologi.

Leverer til alle brancher
Der er i dag 32 medarbejdere ansat på treholdsskift fem dage om ugen. Weekenden bruges normalvis som elastik, hvis der er opgaver, der brænder på. Og der er generelt meget at se til hos jpbc, der leverer til et bredt spektrum af virksomheder inden for den danske industri.

- Vi bruges som underleverandør til alt fra røntgenudstyr til gyllespredere, fortæller Aage Søndergaard.

Han uddyber over for Metal Supply, at den brede vifte af opgaver formentlig er årsagen til, at der trods krisestemning i store dele af industrien, stadig er masser at se til i Rødkærsbro. Desuden eksporterer virksomheden også en del til kunder i udlandet, så forretningen er bredt funderet.

Kapaciteten udvides til det tredobbelte
I den nye 2.000 kvadratmeter produktionshal er medarbejderne netop nu ved at gøre de nyerhvervede maskiner produktionsklar, og Aage Søndergaard forventer, at alt står klar sidst i denne uge.

Medarbejderne tester alt det nyerhvervede udstyr, inden de melder sig produktionsklar. Denne laserskærer fra Trumpf udvider, sammen med det eksisterende udstyr, virksomhedens kapacitet med det tredobbelte.

Medarbejderne tester alt det nyerhvervede udstyr, inden de melder sig produktionsklar. Denne laserskærer fra Trumpf udvider, sammen med det eksisterende udstyr, virksomhedens kapacitet med det tredobbelte.

Han forventer sig meget af de nye investeringer, der blandt andet omfatter en ny laserskærer af typen Trumpf og nyt udstyr til CMT-svejsning samt et robotsvejseanlæg, der indeholder fire forskellige processer; MIG, TIG, CMT og plasma.

- Dette anlæg har tre arbejdspladser, der gør, at vi kan køre på det hele tiden med flere produkter samtidig, forklarer direktøren og fortæller endvidere:

- Med de nye ekstra kvadratmeter tilpasses arbejdsgangene til produktionsarealerne. Vi har lavet friarealer for at undgå at bruge tid på at flytte rundt på tingene hele tiden, hvilket ligeledes skal bidrage til mere effektive arbejdsgange her i virksomheden. Og det kommer jo alt sammen vores kunder til gode.

Der er allerede tikket ordrer ind på de nye maskiner, og de ansatte glæder sig til at tage imod endnu flere opgaver i fremtiden. Læs mere om virksomhedens kompetencer på www.jpbc.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094