23948sdkhjf

Amerikansk hjælpepakke ventes at gavne Vestas

USA’s kommende præsident Barack Obama vil bruge milliarder på vedvarende energi og skatterabat til investeringer i vindmøller.
Nu er detaljerne på plads om Barack Obamas kommende energipakke. Det betyder, at den kommende amerikanske præsident vil bruge i alt 150 mia. kr. på udvikling at vedvarende energi, og af disse vil ca. 50 mia. kr. gå til fastholdelse af den særlige skatterabat til vindmølleinvestorer – den såkaldte PTC-ordning. Det vækker glæde hos Vestas, for den danske vindmølleproducent har længe lobbyet for at få aftalen forlænget. Det skriver Børsen.

- Da Obama kommenterede sit udspil i sidste uge, var det min forventning, at vi ville se en styrkelse af PTC’en. Jeg ser det som en vigtig stabilisering af det amerikanske marked, udtaler Peter Brun, senior vice president for Vestas’ Group Government Relations, til Børsen.

Investeringspakken er dog ikke direkte tiltænkt udenlandske vindmølleproducenter, men amerikanske selskaber der investerer i vindmølleprojekter. Men alligevel mener Peter Brun, at ordningen vil gavne Vestas, da de mange investorer jo skal købe møllerne et sted.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157