23948sdkhjf

GE trækker fra Vestas i USA

Antallet af vindmøller steg overraskende meget i USA i fjerde kvartal af 2008, og den helt store vinder blev amerikanske GE Wind.
Spekulationerne har været mange om det amerikanske vindmøllemarked, og nu viser tal, at der blev installeret overraskende mange vindmøller i 2008. Ifølge Wind Power Monthly blev der i fjerde kvartal af 2008 installeret 4,5 GW i USA, og dermed endte de samlede installationer i 2008 på 8,5 GW, mens forventningerne blot lå på 7,5 GW. Det skriver nyhedsbrevet Direkt ifølge TV2 Finans.

Analytiker Henrik Breum fra Danske Equities vurderer, at den helt store vinder på det amerikanske marked er GE Wind. Han anslår, at den amerikanske producent nu har en markedsandel på 50 % i USA. Næststørst er Vestas med en markedsandel på ca. 20 %.

- Der er ingen tvivl om, at USA i 2008 var et vigtigt marked for Vestas, men jeg mener, at det her tegner et billede af, at GE Wind har været succesfuld i forhold til at øge sin produktion sidste år, og min forventning er, at GE bliver den store vinder, når det kommer til udviklingen i markedsandele fra 2007 til 2008, udtaler Henrik Breum Direkt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157