23948sdkhjf

Derfor gik Aalborg Engineering konkurs

Aalborg Engineering er gået konkurs, og godt 50 ansatte i Aalborg står nu uden arbejde.

Forud for konkursen er gået år med underskud, manglende ordreindgang og en udskiftning på direktørposten blot en måned før konkursen.

Utilstrækkelig ordreindgang

Kurator for konkursboet er Poul Viggo Bartel Petersen fra Kromann Reumert .

-  Konkursen skyldes, at man over en årrække simpelthen ikke har været i stand til at tjene penge nok, og at man ikke har haft en tilstrækkelig ordreindgang, siger han.

Aalborg Engineering kunne ellers i november 2016 fortælle, at man sammen med den lokale partner Control Process skulle levere to nye kedelinstallationer til det polske selskab Tameh. Angiveligt en ordre, der er faldet i en periode med ordretørke.

Ifølge en anonym medarbejder hos Aalborg Engineering måtte virksomheden i august 2016 fyre et større antal medarbejdere. Årsagen var: Ingen indkomne ordrer i tyve måneder.

Hvad nu?

Nu står arbejdet så tilbage med at afvikle forretningen. Men hvad skal der ske med aktivteterne?

- Det er et rigtigt godt spørgsmål, siger kurator Poul Viggo Bartel Petersen, og uddyber:

- Der er en række større projekter, igangværende arbejder, som vi håber på at få overdraget på en relevant måde, så vi kan skaffe arbejde til en del af medarbejderne, siger han.

På spørgsmålet om man har en køber til hele eller dele af forretningen, svarer Poul Viggo Bartel Petersen:

- Hvis vi havde, ville jeg nok ikke sige det til dig, men nej, vi har ingen købere til den samlede forretning. Det skal vi bruge den nærmeste uges tid på at afdække.

Ny direktør i en måned

Indtil den 30. november 2016 var det Ole Jess Bandholtz Røsdahl, der styrede slagets gang i Aalborg Engineering.

Han blev da erstattet af den daværende COO Anders Hjarnø Jørgensen, der altså har haft godt en måned til at redde Aalborg Engineering.

Det lykkedes altså ikke.

Anders Hjarnø Jørgensen har overfor Energy Supply ingen kommentarer. Det samme gør sig gældende for Lars Aaen, der fratrådte som formand for bestyrelsen for Aalborg Engeering den 17. december 2016.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079