23948sdkhjf

Vandforurenende stoffer skal have nyt mærke

ADR Konventionen 2009 tager endnu et skridt i retning af at koordinere miljø- og transportklassificering.
Som noget helt nyt skal produkter, der er vandforurenende og transporteres i dunke, som er større end fem liter eller fem kilo, have påsat en supplerende faremærkat. Ifølge teknisk udviklingschef Jan Holmbach Henriksen fra konsulentvirksomheden Chemtox-Trotters vil det give travlhed i en del brancher.

- Reglen træder i kraft pr. 1. juli 2009 for visse stoffer, og jeg kender eksempler på, at et firma i malerbranchen har måttet eftermærke 40.000 dunke, som står på lager, for at sikre, at disse er klar til forsendelse, siger Jan Holmbach Henriksen.

De stoffer, som er omfattet af de nye regler, er i første omgang dem, der dækkes af UN numrene 3077 og 3082 - altså miljøfarlige faste stoffer og miljøfarlige væskeformige stoffer. Men også en del stoffer, som ikke tidligere har skullet klassificeres, er kommet med i puljen.

Nogle brancher bør være særligt opmærksomme
- Derfor er der al mulig grund til at undersøge, om man har stoffer, der skal mærkes supplerende. Hvis man ikke foretager sig noget, er der risiko for, at nogle af virksomhedens stoffer ikke kan transporteres lovligt, og det kan selvsagt få en række uheldige følger, siger Jan Holmbach Henriksen.

Han nævner galvaniserings- og overfladbehandlingsindustrien samt naturligvis malingsindustrien som faggrupper, der skal være særligt opmærksomme på de nye regler. Man skal også have et vågent øje rettet mod anvendelse af nye tilsætningsstoffer, som kan være omfattet af reglerne.

Kilde: Chemtox-Trotters - http://www.chemtox-trotters.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08