23948sdkhjf

Nordsjællandsk maskinbygger smider bundlinje i nye maskiner

Nyt område kaster ordrer af sig hos ProInvent.

- Det går forrygende godt med både ordrebog og ordretilgang.

Sådan siger hovedaktionær og direktør hos maskinbyggeren ProInvent. Leif Dalum, til Metal Supply om de to måneder, som virksomheden har tilbagelagt af det nye regnskabsår.

Dermed fortsætter travlheden fra 2015/16, hvor søsterselskaberne ProInvent og Videometer nåede godt igennem en tyk ordrebog ved at hyre mange underleverandører og freelance-eksperter ind.

Vægten tipper fra hardware til mandetimer

Toplinjen i det dugfriske regnskab fra ProInvent Gruppen viser 45,8 mio. kr. Heraf landede 2,1 mio. kr. på bundlinjen før skat. Omsætningen er omtrent 10 mio. kr. lavere end i 2014/15, og det skyldes, at fordelingen mellem hardware og ingeniørtimer har ændret sig.

- Forrige år lå vi udsædvanligt højt på hardware. Det vidste vi, og det er budgetsat, siger hovedaktionær og direktør hos ProInvent Grupen, Leif Dalum.

ProInvent og Videometer deler kontor, montagehal og forretningssystem i Hørsholm og beskæftigede samlet 33 medarbejdere sidste år. Gruppen specialiserer sig i montagemaskiner og fyldelinjer med automatisk inspektion, sortering og pakning samt visionsstyrede robotløsninger.

Investeringer kaster ordrer af sig

Maskinbygger-benet ProInvent tegnede sig for to tredjedele af gruppens omsætning sidste år, men en række udviklingsomkostninger øremærket til en større projektudvikling betød, at resultatet før skat faldt til 0,5 mio. kr.  

Omkostningerne ligger i den tid, virksomheden har brugt på at intensivere udviklingen af en række nye maskiner. Det gælder især fyldemaskiner til blandt andet enzympulver og væsker, som ProInvent satser stort på. En satsning, der allerede har kastet ordrer af sig i indeværende år.

Set i lyset af det fremtidige potentiale betegner ProInvent-ledelsen resultatet som tilfredsstillende.

Selskabet Videometer, der arbejder projektbaseret med visionsteknologi, men også har instrumentsalg på menuen, omsatte for 15,7 mio. kr. sidste år og tjente 1,6 mio. kr. før skat. En fremgang som Leif Dalum især tilskriver mange gode projekter i porteføljen.

ProInvents kunder inkluderer store danske produktionsvirksomheder som Novo Nordisk, Novozymes, Bavarian Nordic, Kopenhagen Fur, Velux, Coloplat og Haldor Topsøe.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079