23948sdkhjf

Holtec Automatic stormer frem i Kroatien

På halvandet år er automatiseringsvirksomhedens datterselskab vokset fra to til syv medarbejdere. I 2018 skal der være 20

Holtec Automatic, der udvikler automatiserede styringer til industrielle anlæg og maskiner, åbnede i august 2015 sit kroatiske datterselskab, Cromatic D.O.O i byen Prelog.

Virksomheden startede med to ansatte, og nu er den syvende medarbejder netop kommet til. I modsætning til herhjemme, er det ingen sag at finde den rigtige arbejdskraft under de balkanske himmelstrøg, lyder det fra selskabet.

- Kroatien er et meget velorganiseret land, hvor det er nemt at etablere sig. I Danmark er det blevet en udfordring at finde den rigtige arbejdskraft i vores branche, men i Kroatien er det intet problem på nogen poster. Og så er jeg blevet voldsomt overrasket over, hvor godt vi er blevet modtaget – borgmesteren i Prelog ville tilmed byde os velkommen, fortæller Søren Jensen, der er administrerende direktør i Cromatic D.O.O.

Valgte Kroatien frem for Polen

Lige som mange andre virksomheders ryk til udlandet skyldes Holtec Automatics udvidelse mod Kroatien et behov for at kunne konkurrere på prisen. Softwareudvikling, tegneopgaver og andet udviklingsarbejde laves fortsat i Danmark, mens en stor del af produktionen af styretavler nu ligger i Sydeuropa. 

At valget netop faldt på Kroatien hænger dog sammen med den danske direktørs lyst til at gå egne veje.

- Jeg kiggede i Polen, hvor mange af mine konkurrenter er, men tænkte, hvis jeg fandt mit eget sted, ville jeg kunne være i fred der i en periode. I vores område, er der to byer med cirka halvanden kilometer imellem, og siden vi er kommet hertil, er så godt som alt jorden imellem blevet solgt til virksomheder – og det går kun én vej, vurderer Søren Jensen.

Fra to til 20 mand på tre år

I 2003 trådte Søren Jensen ind som partner i Holtec Automatic, der siden da har udviklet sig til i dag at beskæftige mere end 80 medarbejdere.

Erfaringen fra Danmark skal nu danne grundlag for, at den kroatiske afdeling kan øge styrken tilsvarende.

- Hvis jeg spoler tiden 13 år tilbage, så var vi seks mand, og de fire af os stod og skruede i tavler. Siden er vi blevet et udviklingshus, hvor kunderne opsøger os for at udvikle produkterne sammen med os. Vi er gået fra en tekniker- til en udviklingsvirksomhed, og det baner nu vejen for fremtiden i Kroatien. Inden for tre år i landet – det vil sige inden august 2018 – skal vi være 20 mand dernede, siger Søren Jensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14