23948sdkhjf

Herning Varmforzinkning får egen vindmølle

Den midtjyske overfladebehandler vil være selvforsynende med energi.

Fra engang i januar er en 100 meter høj V80 2 MW-vindmølle fra Vestas klar til at levere energi til Herning Varmforzinkning. Det skriver Herning Folkeblad.

Den midtjyske virksomhed har en energitung produktion og bruger 4,5-5 mio. kilowatt, svarende til 4,5 mio. kr. om året på strøm. Vindmøllen vil kunne producere 5,5-6 mio. kilowatt strøm om året, så der bliver også lidt i overskud til at sende ud i elnettet.

- Det er vist ikke nogen hemmelighed, at energitunge virksomheder er udfordret i Danmark. Derfor vil møllen også være med til at skabe nogle nye konkurrencefordele og dermed fastholde arbejdspladser, siger administrerende direktør Bjarne S. Schmidt til Herning Folkeblad.

Som en særlig feature kan Herning Varmforzinkning lagre en del af den strøm, som måtte være i overskud. Det sker gennem virksomhedens syrebad, som normalt varmes op til 25 grader. På dage med megen vind, og dermed høj strømproduktion, kan det dog varmes et par grader yderligere op, for siden hen stille og roligt at kunne falde i temperatur.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.22